Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament canvia el bou i la mula del pessebre pels efectes del temporal
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit introduir canvis a l’innovador pessebre que llueix a la plaça Sant Jaume pels efectes del temporal dels últims dies. Segons ha avançat betevé, operaris municipals han hagut de canviar les làmines daurades que representaven el bou i la mula que s’estaven penjant a les façanes de l’Ajuntament i la Generalitat per motius tècnics, ja que no havien aguantat bé la pluja i el vent d’aquests dies.

Per aconseguir unes figures més resistents a les inclemències del temps, l’Ajuntament ha optat per muntar una silueta de llum LED que s’hauria de penjar al llarg del dia d’avui. Aquest migdia ja no hi havia cap rastre de les làmines de plàstic daurat. Per poder instal·lar les làmines, els operaris havien instal·lat també unes estructures especials a banda i banda de la plaça Sant Jaume, però el resultat final no havia estat l’esperat.

Pessebre trencador

La resta de figures del pessebre, que enguany costarà gairebé 200.000 euros i per primera vegada comptarà amb l’ajuda de la Generalitat per finançar-lo, ja estan penjades i funciones correctament segons fonts municipals. El disseny d’aquest any traspassa els límits de la plaça Sant Jaume i desplega al llarg del mig kilòmetre que va des de la plaça de l’Àngel –a tocar de Via Laietana, fins a la Rambla.

En total s’han penjat 51 figures il·luminades a les façanes i balcons dels carrers Jaume I i Ferran amb la plaça Sant Jaume com a punt de trobada. Les peces tenen entre un metre i un metre i mig i representen diferents oficis (fuster, boter, ferrer), mentre que els animals –ara de llum LED– omplen la plaça. El mal temps ja havia retardat part de la instal·lació de les figures i ara ha obligat a canviar de plans per evitar que les làmines quedessin més malmeses.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a novembre 30, 2021 | 23:43
    En fi novembre 30, 2021 | 23:43
    En lloc de la mula, hi poden posar la frau kolau, i del bou, el culboni
  2. Icona del comentari de: Barceloní. a desembre 01, 2021 | 08:18
    Barceloní. desembre 01, 2021 | 08:18
    Doncs trobo que podieu haver-hi posat a l'Iceta i a l'Arrimadas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa