Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un bar centenari de Barcelona, escenari del darrer videoclip de Rosalía

Rosalía i Rauw Alejandro van publicar fa poc tres noves cançons: ‘Beso’, ‘Promesa’ i ‘Vampiros’. Aquest dijous s’ha publicat el videoclip de la darrera cançó, que té com a escenari Barcelona. El videoclip arrenca amb la parella, que fingeixen ser vampirs, caminant junts pels foscos carrers del Raval, on es troba el bar Marsella, originari del 1820. Allà veuen xarrups d’absenta, la mateixa que, tal com es diu, feien fa dècades Hemingway i Picasso, i també observen noves víctimes a les quals xuclar-los la sang.

Una vegada abandonen el mític bar, es dirigeixen a l’emblemàtica xurreria del carrer de Marina, que es troba al barri del Poblenou. La seva estètica de vampirs contrasta molt amb l’espai, on predomina el color blanc i la llum. L’establiment ambulant està molt a prop de la discoteca Razzmatazz, la qual cosa fa que moltes persones facin una parada després d’una nit de festa o d’anar algun concert.

200 anys d’història

És evident que el bar Marsella no és qualsevol bar: ha sobreviscut durant 200 anys. Entrar-hi avui dia significa fer un viatge en el temps, com a l’època de la República, on es feien reunions clandestines. La seva estètica no ha canviat gaire. Les taules i la barra, entre altres elements, són de fusta i les parets estan atrotinades i el sostre sembla que està a punt de caure. Aquest entorn especial ha estat anteriorment escenari d’algunes pel·lícules, com ‘Les aventures del joe Indiana jones’ de Geroge Lucas i ‘Vicky, Cristina, Barcelona’, de Woody Allen.

Arriba fins a aquest punt de la seva trajectòria, però, no ha estat fàcil. El 2013 va estar a punt de tancar perquè al llogater se li havia acabat el contracte de lloguer i la propietat volia vendre tot l’edifici sense llogaters. Finalment, però, es va salvar quan l’Ajuntament va comprar tot l’edifici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa