Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenca la 31a edició de la 080 Barcelona Fashion més “diversa i inclusiva”

Aquest matí la 080 Barcelona Fashion ha obert les portes al Recinte Modernista de Sant Pau. Una trenta-unena edició que adopta una mirada més “diversa i inclusiva”, en la qual els 25 dissenyadors i marques que desfilaran durant l’edició d’enguany que durarà fins aquest divendres 5 de maig han volgut posar el focus en la diversitat de cossos, talles i gèneres.

De fet, destaca la celebració d’una desfilada de moda inclusiva, a través de la marca Free Form Style en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones. Es tracta d’una acció que vol “sensibilitzar” sobre la neutralitat corporal i que s’emmarca en el Pla d’acció per combatre la pressió estètica 2023-2026, impulsat pel govern.

“És una mostra que de creativitat i de talent al nostre país en tenim a tones”. Amb aquestes paraules del president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha donat el tret de sortida a un certamen que comptarà amb la participació de noms consolidats del sector de la moda català com Custo Barcelona, Rita Row o The Artelier, entre molts d’altres. La 080, a banda d’artistes consolidats, també permetrà que dissenyadors i marques més emergents tinguin l’oportunitat d’estrenar-se en aquest “gran aparador”.

Els primers a desfilar

La marca Simorra han estat els primers a passar per la passarel·la de la 080, el certament que el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, considera “la gran plataforma de difusió i projecció de la moda al sud d’Europa”. La jornada inaugural també ofereix la presència de les col·leccions de The Artelier, Laretta, Bielo-Oscarleon i Escorpion. “És un gran aparador de la creativitat, el talent i les idees que sorgeixen a Catalunya”, afirma Torrent.

Durant els dies, a mesura que transcorre l’edició d’aquest any, també es podran veure les creacions de Txell Miras, un dels noms més rellevants de la moda catalana independent dels últims 15 anys, i de The Label Edition, la firma barcelonina creada per Véronique Von Siebenthal i Laura Johansson.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa