El Sant Jordi plujós de 2022 podria tenir un epíleg aquest estiu. El govern municipal ho ha deixat caure en una entrevista a televisió aquest dilluns, després d’haver promès ajudar a llibreries i editorials damnificades per la tempesta de la diada. El tinent d’alcaldia Jordi Martí (BComú) ha situat com una possible contribució l’organització d’un esdeveniment literari estival, com ja es va fer el 2020 per compensar l’abril de confinament domiciliari.

“No pot haver-hi cap editorial ni cap llibreria que per culpa del Sant Jordi hagi de tancar o es vegi perillosament afectada la seva activitat”, ha defensat Martí al magazine Cafè d’idees de TVE. “Farem tot el que calgui, si cal recursos i si es veu millor –ha prosseguit– incentivant un altre tipus d’activitat de cara a l’estiu que permeti d’alguna manera compensar les pèrdues que hi ha hagut per alguns, pot ser perfectament una altra alternativa a estudiar”. “Començarem a treballar-hi avui mateix”, ha reblat.

El tinent ja es va pronunciar la vigília prometent ajudar als afectats: “Buscarem solucions perquè l’aigua no s’emporti l’alegria recuperada d’aquest Sant Jordi”, va dir diumenge Jordi Martí. “A partir de dilluns treballarem amb el Gremi d’Editors, el Gremi de Llibreters de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya”, afegia. Davant les crítiques per haver mantingut la superilla literària a cel obert malgrat el pronòstic del temps, va defensar que “no era possible preveure un pla B a Barcelona”. Altres ciutats com Girona van traslladar el punt principal de la diada a cobert per la incertesa meteorològica.

Ajudar les llibreries i editorials pot traduir-se en molts tipus diferents d’accions per part de l’administració local, des de línies de subvencions i bonificacions fiscals fins a la compra d’exemplars per nodrir biblioteques d’equipaments públics. El precedent de Sant Jordi d’estiu traça un camí a seguir ja explorat, si bé el record que va deixar aquella experiència no és completament positiu perquè les successives onades de Covid van deslluir molt aquella celebració compensatòria després d’haver impedit celebrar per complet la diada del 2020.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pagés arruïnat a abril 25, 2022 | 19:31
    Pagés arruïnat abril 25, 2022 | 19:31
    Amb mi què no i comptin. Crec q s'acabarà matàn la festa. Amb un Sant Jordi a l'any n'hi ha prou. Un any fara sol, ll'altre vent, l'altre ploura etc. Cap diner públic per editorials ni paradistes.

Nou comentari

Comparteix