Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament indulta fins setembre el Campus de les Arts de Can Ricart

L’Ajuntament de Barcelona esperarà a finals de setembre per prendre una determinació sobre el Campus de les Arts a l’antiga fàbrica de Can Ricart. La Universitat de Barcelona (UB), que lidera la iniciativa, disposarà de 7 mesos més per aclarir com es finançarà la rehabilitació de l’espai i la posada en marxa de l’equipament el 2024. Com va explicar el TOT Barcelona, la concessió del terreny –propietat municipal– preveia la possibilitat de rescindir l’acord si el 20 de gener de 2020, un cop transcorreguts 5 anys de la firma, no s’havia posat en marxa el nou campus d’ensenyaments artístics.

[r:1]

Els set partits del consistori han votat a favor aquest dimarts de la proposició presentada per ERC a la comissió de Cultura. La regidora republicana Gemma Sendra ha assegurat que la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat podrà resoldre finalment aquest març els fons europeus Feder amb els que la UB vol costejar la meitat dels 14,2 milions de l’obra i que esperava tenir concedits al desembre. L’altra meitat seria una aportació de l’Estat, en el marc del programa 1,5% Cultural, que trobaria empara política en el recent pacte per a la cocapitalitat cultural i científica de Barcelona firmat per l’alcaldessa Ada Colau i el president espanyol Pedro Sánchez. 

[r:2]

El tinent d’alcaldia Joan Subirats ha acceptat donar aquest marge extra, però ha advertit que Can Ricart no és l’única ni la definitiva solució per posar ordre als 19 centres d’estudis superiors relacionats amb les arts, actualment dispersos en centres públics i privats molt plurals. La posició del govern BComú-PSC, de fet, és encara incerta. El passat mandat el regidor del districte, Josep Maria Montaner, va expressar públicament les reticències dels comuns al projecte. Els socialistes, en canvi, són més proclius a tirar endavant el campus, que havia impulsat com a comissionat de la UB l’exdirigent socialista Carles Martí. La moció aprovada també inclou crear un grup de treball amb les tres administracions implicades per contribuir a desencallar el projecte.

Els darrers mesos un grup d’entitats del Poblenou han fet sentir el seu malestar pel retard en la rehabilitació de les naus industrials, que estan catalogades com a patrimoni. Demanen un procés participatiu per escollir-ne el nou ús i rescindir la cessió a la UB fent valdre la clàusula dels 5 anys. La lletra petita del conveni, però, és subjectiva: la cessió només es pot revocar si el projecte no s’ha materialitzat “per causes imputables” a la UB i la universitat culpa del retard a les administracions. 

Més notícies

La cessió de Can Ricart a la UB, en perill

Notícia: La cessió de Can Ricart a la UB, en perill
Comparteix
Els veïns reclamen a l'Ajuntament que recuperi els terrenys | El finançament, encallat per uns fons FEDER ajornats | Incertesa sobre la posició municipal
Notícia: La cessió de Can Ricart a la UB, en perill - Mobile

El Campus de les Arts de la UB comença a caminar sense esperar Can Ricart

Notícia: El Campus de les Arts de la UB comença a caminar sense esperar Can Ricart
Comparteix
Dinou centres d'ensenyament superior públics i privats impulsen un congrés al novembre i un primer document de compromisos
Notícia: El Campus de les Arts de la UB comença a caminar sense esperar Can Ricart - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa