Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
90 museus obriran les portes aquesta nit a Barcelona

Aquesta nit de dissabte 13 de maig se celebra l’edició d’enguany de la Nit dels Museus. Una edició amb una participació “rècord” de museus, ja que una norantena d’equipaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) obriran les portes a tots aquells visitants que vulguin fer una passejada pel museu de nit. Es tracta de la xifra més alta de museus segons l’Institut Cultural de Barcelona, que també explica que els museus que formen part de la iniciativa estan repartits entre les següents ciutats: Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet.

La gran festa anual dels museus ofereix aquest any una programació amb 121 exposicions, entre temporals i permanents, i 86 activitats. Es podrà accedir a totes aquestes exposicions de manera totalment gratuïta. Aquest any s’afegeixen espais nous als quals ja van formar part del projecte l’any passat. Els museus es podran visitar des de les 19:00 hores fins a la 1:00 hores de la matinada.

Per una part, estan els que participaran per primera vegada a La Nit dels Museus: l’antiga seu de l’Editorial Gustavo Gili; La Model – Espai de Memòria, el Mirador Torre Glòries, el Moco Museum, el MUHBA Bon Pastor, el MUHBA Santa Caterina i el Servei d’Arqueologia de Barcelona – Refugi Antiaeri plaça del Diamant. D’altra banda, hi ha museus que no van poder obrir l’edició anterior. Alguns d’ells són el Centre Obert d’Arquitectura – Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, KBr Fundación MAPFRE, el Memorial Democràtic, el MUHBA Casa Padellàs, el MUHBA Fabra i Coats i el Museu Egipci de Barcelona, entre altres.

Alta participació

El nombre de museus que obren les portes aquest any és el més elevat de les diferents edicions, tot i que força similar a l’edició del 2017 en la qual van participar 87 equipaments. El creixement, però, és molt més gran respecte als dos anys anteriors, en les quals van prendre part 74 i 75 centres respectivament. En aquesta edició també es podrà gaudir d’exposicions temporals, com Digital Impact del Disseny Hub BarcelonaLa llibertat o el mal al CCCB, Marcelo Brodsky. Resistència poètica, a la Fundació Foto Colectània i Permanent Red. John Berger a La Virreina Centre de la Imatge, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa