Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
6 pobles amb encant nadalenc, ben a prop de casa
  • CA

Nadal és temps de màgia, il·lusió… i llargues sobretaules. Després dels àpats pantagruèlics, res millor que escapar-se a desconnectar, respirar aire pur i moure l’esquelet. Tot això, i molt més, es pot fer ben a prop de Barcelona! Vet aquí els pobles amb més encant de les comarques de Barcelona per fer una escapada i començar l’any amb bon peu. Amb aquestes 6 propostes et recuperaràs segur dels excessos nadalencs!

Bagà, viatge medieval a les portes del Cadí-Moixeró

Visitar Bagà és fer un viatge en el temps. És ple de racons per perdre’s, com la plaça Galceran de Pinós amb la seva porxada o l’antic palau al capdamunt del poble, amb sorprenents pintures murals a l’interior. Passejar pels carrers de Bagà és el contrapunt ideal dels dinars de Nadal i Sant Esteve. I pels qui sobretot busquin calma i silenci, els afores: Bagà és la capital històrica del Berguedà i acull al carrer de la Vinya el centre d’interpretació del Cadí-Moixeró. En aquest equipament trobaràs tota la informació que et cal per gaudir del segon parc natural més gran de Catalunya.

Palau de Pinós / Turisme de Bagà

Senderisme panoràmic a Gósol

Una altra localitat ideal per a una escapada paisatgística enmig de la natura és Gósol. Està dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró, així que als amants del senderisme no els faltaran opcions! Hi ha molts itineraris interessants amb els que caminar i alhora gaudir de vistes singulars. Per exemple la ruta circular Pedraforca 360º enllaça en centre del poble amb els racons més emblemàtics del massís. Una altra possibilitat molt recomanable és el Camí dels Bons Homes, que permet resseguir els camins pels que els càtars van fugir de la Inquisició durant els segles XIII i XIV. 

Gósol, al Berguedà, és un petit paradís per als excursionistes / Diputació de Barcelona

Aire, aigua i les millors vistes, a Castellar de n’Hug

També al Berguedà, el municipi de Castellar de n’Hug és un altre referent turístic imprescindible pel seu aire pur i l’aigua clara que hi brolla. Al seu terme hi ha l’espectacular naixement del riu Llobregat, un clàssic per al públic familiar. Ben a prop hi ha també el coll de la Creueta, de 1.888 metres d’altitud, que ofereix vistes panoràmiques de tota la Catalunya Central i el Pirineu. 

Castellar d'en Hug / Wikimedia - Amadalvarez

Castellar d’en Hug / Wikimedia – Amadalvarez

La bellesa de Rupit, patrimoni català

Osona és una altra comarca plena d’oportunitats per escapar-se de la gran ciutat. Un dels municipis més bonics és Rupit, entre la vall de Sau i l’altiplà de Collsacabra. Aquest antic poble medieval va ser declarat Conjunt Històric-Artístic Nacional i té racons de postal com el seu pont penjat sobre la riera, balcons plens de flors i plantes, cingleres que corprenen… Arran de penya-segat es poden visitar, a més, l’església romànica de Sant Joan de Fàbregues i el salt d’aigua de Sallent, d’uns 100 metres d’alçada. Hi ha molt motius per escapar-s’hi!

El poble medieval de Rupit (Osona) està declarat Conjunt Històric-Artístic Nacional / iStock – Iakov Filimonov

Els tresors de Calaf

Al sud de la demarcació hi ha una altra bona opció d’escapada: el poble de Calaf. Sorprèn als visitants amb els seus encants disseminats, com l’altíssim campanar de l’església de Sant Jaume, el castell medieval (del segle XI!), un casc antic ple de cases senyorials i carrerons, la plaça Gran o l’històric mercat tradicional. També és la capital dels Pastorets i un indret fantàstic per descobrir tresors amagats sense presses ni estrès.

Vista de Calaf / Wikimedia – Flickr Moianes

El romànic rústic de Mura

A la comarca del Bages i dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el nucli medieval de Mura et transportarà mil anys enrere, al temps d’esplendor del romànic català. Passejar pels carrers de la vila és una experiència immersiva: l’església de Sant Martí, el castell, l’aviari de paons reials, els molins de farina, l’ermita de Sant Antoni… I a poca distància, no us perdeu el Puig de la Balma, una masia encaixada en una paret de roca que us deixarà astorats. 

Carrerons medievals de Mura / Wikimedia – Xavi Garcia Mesa

Més notícies
6 mercats gastronòmics de Nadal a quatre passes de Barcelona
Notícia: 6 mercats gastronòmics de Nadal a quatre passes de Barcelona
Comparteix
Les fires de productes de proximitat i d'elaboració artesana són l'excusa perfecte per omplir el rebost i alhora fer una escapada de cap de setmana
7 fires per fer el pessebre ben a prop de Barcelona
Notícia: 7 fires per fer el pessebre ben a prop de Barcelona
Comparteix
Propostes encisadores i properes per gaudir de l'esperit nadalenc i aconseguir el guarniment perfecte per les festes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa