Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vallparadís Universitat, l’única estació de tren amb dependències assistencials
  • CA

Des de Món Terrassa i Tot Barcelona ens proposem fer un viatge per la història del Tren de Baix, fent parada, sense pressa, a cadascuna de les 19 estacions que el conformen (des de Terrassa Nacions Unides a Barcelona – Plaça Catalunya). D’aquesta manera, descobrirem en una sèrie de reportatges, entrevistes i cròniques algunes curiositats, anècdotes, històries que donen vida a una línia que transporta anualment fins a 64 milions de passatgers -segons dades d’FGC el 2018-. 

Línia S1 del Metro del Vallès | MÓNTERRASSA

Línia S1 del Metro del Vallès | MÓNTERRASSA

Les obres de perllongament inaugurades el juliol del 2015 van comportar la construcció i posada en funcionament de Vallparadís Universitat. L’estació d’FGC compta amb dos accessos des del carrer; des de la plaça dels Drets Humans i des del Parc de Vallparadís (en un nivell inferior) i dos vestíbuls, de 141 i 868 metres quadrats, respectivament, situats en cadascun dels accessos. Disposa de quatre ascensors, escales fixes i 1 de mecànica. 

 Nou edifici de Mútua Terrassa a Vallparadís amb accés a FGC | CRISTÓBAL CASTRO

Nou edifici de Mútua Terrassa a Vallparadís amb accés a FGC  | CRISTÓBAL CASTRO

Què té d’especial l’edifici? Mútua Terrassa hi té Consultes Externes, rehabilitació i l’Hospital de Dia. Està tot ubicat a sobre de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Vallparadís. Totes les plantes del nou edifici tenen visió sobre el Parc de Vallparadís i connexió directa amb la línia S1 (Barcelona – Vallès). De fet, es tracta del primer equipament de l’estat que acollirà dependències assistencials i una estació de tren, fet que afavoreix l’ús del transport públic. 

Però Vallparadís Universitat és molt més, és tot. Perquè se situa dins de les entranyes del Parc de Vallparadís, un gran pulmó verd; té a tocar l’Hospital de Sant Llàtzer, l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, una joia del modernisme com és la Casa Baumann, una torre d’aigua del Segle XIX, el passeig del Comte d’Ègara, i la major part de l’oferta universitària de la ciutat egarenca. I això no és tot, té a pocs metres el Castell Cartoixa de Vallparadís, una altra de les grans ofertes patrimonials, i una referència al món com és el Centre de Documentació i Museu Tèxtil. A més, dona servei a part dels barris Centre, Vallparadís i Cementiri Vell. I és una entrada oest al nucli antic de Terrassa.

Més notícies
Terrassa Nacions Unides, cotxeres i origen de la S1
Notícia: Terrassa Nacions Unides, cotxeres i origen de la S1
Comparteix
L'estació d'FGC és una de les entrades al Parc Agrari de Terrassa, a tocar de la zona esportiva i del Mercadal
Estació del Nord, intercanviador clau en la línia BCN-Terrassa
Notícia: Estació del Nord, intercanviador clau en la línia BCN-Terrassa
Comparteix
L'estació d'FGC és la porta d'accés a una de les joies patrimonials de la nostra ciutat, la Seu d'Ègara
100 anys del la línia Barcelona-Terrassa de FGC
Notícia: 100 anys del la línia Barcelona-Terrassa de FGC
Comparteix
Món Terrassa i Tot Barcelona enceta una sèrie d'articles sobre la línia S1 del Metro del Vallès amb motiu del seu centenari

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa