Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La cursa de la Mercè s’adapta a la pandèmia

El regidor d’Esports de Barcelona, David Escudé, ha donat el tret de sortida de la Cursa de la Mercè 2020 aquest dissabte a primera hora del matí. La popular competició té aquest any un format diferent per la situació d’excepcionalitat que s’està vivint a causa de la pandèmia. En aquesta edició, la Cursa de la Mercè presenta dues modalitats: presencial i virtual, que se celebraran ambdues aquest dissabte i diumenge. Com cada any, la recaptació íntegra de les inscripcions, amb un cost simbòlic de 5 euros, anirà destinada a donar suport a un projecte solidari, en aquesta ocasió la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, per a la recerca sobre la covid-19.

La Cursa de la Mercè presencial tindrà fins a 8 sortides, amb onades de 375 corredors en cadascuna, durant dues sessions matinals amb origen a l’avinguda Litoral amb el carrer de Josep Pla. Posteriorment, el lliurament de premis es realitza al lloc d’arribada, que en aquesta ocasió està ubicat en un emplaçament diferent al punt de sortida, en el Complex Esportiu Municipal La Mar Bella. El format presencial consta d’una cursa de 10 quilòmetres que s’ha de completar fent dues voltes en un circuit delimitat de cinc quilòmetres.

Mesures de seguretat

S’ha establert un protocol sanitari de prevenció i seguretat en el qual s’ha format a tot el personal de l’organització, que inclou mesures com la desinfecció prèvia de les infraestructures, la distància d’1,5 metres entre corredors a cadascuna de les quatre sortides de cada dia, amb grups reduïts de 375 persones a cada sortida, l’ús obligatori de mascareta a la sortida i l’arribada, la implementació d’un sistema de recollida i gestió de les mascaretes utilitzades, i posar a disposició dels participants dispensadors de gel hidroalcohòlic.

La celebració de la cursa està sempre supeditada a les recomanacions i indicacions de les autoritats sanitàries. Enguany, com a novetat, es pot córrer també la cursa popular en modalitat virtual, des de qualsevol part del món, i amb la possibilitat d’escollir entre tres distàncies: 2 quilòmetres, 5 quilòmetres i 10 quilòmetres. Es pot completar la distància seleccionada del 19 de setembre a les 00.01 hores fins al 20 de setembre a les 23.59 hores, sense límit horari, amb una aplicació mòbil que registrarà el recorregut de cada persona mitjançant la geolocalització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa