Buch convida la FAVB, el Barça i la Cambra a participar en el pla de seguretat de Barcelona

El Departament d’Interior ha convidat per carta entitats cíviques, econòmiques i polítiques a participar en l’elaboració del Pla Barcelona Segura. El conseller Miquel Buch signa una missiva en què lamenta la “situació d’extrema preocupació vinculada a la seguretat” que es viu a la ciutat, segons indiquen, subratlla, les “dades objectives” dels cossos policials i “l’increment de la percepció de la inseguretat” de la ciutadania. Es tracta, afirma Buch, d’una situació “complexa” que “només pot ser encarada des d’una perspectiva àmplia”. Per això es mostra obert als suggeriments que puguin fer per elaborar el pla entitats com la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, el Barça, associacions de comerciants i gremis empresarials o la Fundació Sagrada Família, entre d’altres.

La carta forma part de l’estratègia que el Departament d’Interior va proposar en el marc de la Junta de Seguretat Local que es va celebrar la setmana passada a Barcelona. En aquell escenari Interior es va comprometre a elaborar el Pla Barcelona Ciutat Segura, un pla que, ja anunciava, havia d’implicar totes les administracions, institucions i associacions que poguessin contribuir a millorar la seguretat de la capital catalana, i que havia d’estar elaborat en tres mesos.

Interior ha enviat la carta a diferents departaments del Govern, a la Diputació de Barcelona, a patronals i gremis empresarials, a associacions d’empreses privades de seguretat i de comerciants, al Barça, a la Fundació Sagrada Família, a l’Autoritat Portuària de Barcelona, a Fira de Barcelona, a l’ATM i a la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona.

En paral·lel, també l’ha enviat a l’Ajuntament de Barcelona, per recordar que el Departament enceta el compromís pres la setmana passada a la Junta de Seguretat Local d’elaboració del Pla Barcelona Segura. En aquesta missiva Interior interpel·la l’Ajuntament perquè comuniqui qui ha de ser l’interlocutor del consistori amb el Govern per a l’elaboració del pla.

Buch es mostra convençut a l’escrit que les entitats a les quals l’adreça comparteixen el diagnòstic de manca de seguretat de la ciutat, i les emplaça a ajudar-lo a “dibuixar” els “escenaris idonis” per “corregir i revertir la situació actual”. De la mateixa manera, també les emplaça a designar un interlocutor per treballar amb la Direcció General de Policia.

2″Amb el convenciment que tots plegats serem capaços d’intervenir eficientment i de revertir la situació actual, us agraïm d’antuvi la vostra implicació i participació en aquest projecte estratègic per a la seguretat de Barcelona i per a tot el país”, clou Buch.

Nou comentari

Més notícies

Buch acusa Colau de “mentir” en matèria de seguretat

L'alcaldessa culpa la Generalitat d'abandonar la seguretat a Barcelona

Interior presenta a Colau un pla de xoc per a Barcelona amb “més col·laboració” amb la Urbana

La conselleria considera que ha fet "un pas endavant" per liderar l'estratègia per frenar l'increment de delictes a la ciutat