Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona destinarà 7,5 milions d’euros a crèdits i subvencions per a cooperatives
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 7,5 milions en crèdits i subvencions per reactivar l’Economia Social i Solidària (ESS) i l’Economia de Proximitat als barris davant la crisi de la Covid-19 i amb l’objectiu de preservar 500 llocs de treball. Ho ha anunciat en una roda de premsa telemàtica el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha assegurat que des d’aquest dimarts i durant 30 dies naturals es poden presentar les sol·licituds per acollir-se a les primeres subvencions.

Es tracta d’un pla que combina mesures i accions a 6 i 12 mesos vista, per ajudar empreses, entitats i projectes afectats per la caiguda de l’activitat, així com aquells que estaven en moments inicials. “L’ESS i l’Economia de Proximitat representen el 7% del PIB de la ciutat“, ha recordat Collboni. Aquest pla aspira a parar el cop de la crisi del coronavirus i forma part del fons extraordinari de 25 milions ja anunciat per l’Ajuntament per fer front als efectes econòmics de la pandèmia a la ciutat.

Crèdits de banca ètica

Pel que fa als préstecs, inclou noves línies de crèdit per valor de 4 milions acordades amb les entitats financeres ètiques Coop57 i Fiés Banca Ètica i Fundació Fiés, a les quals se suma un romanent d’acords anteriors de 500.000 euros. Així mateix, es donarà un milió en subvencions per l’ESS a través de la línia d’ajudes ‘Enfortim l’ESS‘ i 1,76 milions a la línia ‘Impulsem el que fas‘ de Barcelona Activa per a l’Economia de Proximitat, arribant a un pressupost de 2,76 milions entre les dues.

Acompanyament personalitzat

Barcelona Activa també ha creat el servei ‘Aixequem l’ESS’ per acompanyar de forma personalitzada a aquestes empreses durant la crisi del Covid-19, que té un pressupost de 100.000 euros i preveu atendre a 350 empreses. El consistori ha activat acords de cooperació amb quatre de les entitats representatives de l’ESS per les més de 2.000 entitats que tenen associades, i que rebran 150.000 euros en subvenció directa per a accions i plans de contingència.

També contempla un conveni amb l’entitat Coòpolis com a agrupació de cooperatives gestora de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona per a l’assessorament de cooperatives a la ciutat, amb una aportació de 45.000 euros i la previsió d’ajudar 20 projectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa