Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El pati del darrere de Barcelona: el delta del Llobregat i el Mirador del Semàfor
  • CA

Un dels racons més curiosos a prop de Barcelona que podreu trobar al delta del Llobregat és la Caserna dels Carrabiners i el Mirador del Semàfor. Aquesta és una escapada que es pot fer fàcilment des de Barcelona per passar un bon dia al “pati del darrere” de la capital catalana.

És molt fàcil arribar-hi i hi ha moltes opcions. La millor opció és agafar el tren de Renfe fins a Prat de Llobregat i agafar el bus PR3. Aquest ens deixa a l’estació Cementiri Sud – Tanatori. Una altra opció, si preferiu caminar més, és anar amb metro L9 i baixar a Moreres, Cèntric o Parc Nou. Des de l’estació de metro la ruta dura uns 40 minuts caminant. És molt fàcil i es pot fer amb criatures sense cap mena de problema.

El més important és trobar la carretera de la Platja fins al parc infantil, on haurem de trobar la carretera de la Bunyola, que transcorre paral·lela al Canal de la Dreta del Llobregat. Agafarem aquest camí que va paral·lel al riu Llobregat en direcció cap al mar, està tot molt ben senyalitzat. Passarem pel costat d’horts, vegetació i els paisatges típics del delta. En el temps que dura el passeig també es podran observar desenes d’avions que aterren a l’aeroport de Barcelona. Fins i tot hi ha una zona habilitada i molt concorreguda pels més aficionats a veure i fotografiar aeronaus.

L’Estany de Cal Tet

Al final del camí ja es veu la mar i aquí trobarem la Torre Mirador de la Bunyola des d’on es poden aguaitar les aus que voleien per l’Estany de Cal Tet.

Seguint el camí veurem la Caserna dels Carabiners i al final el Mirador del Semàfor. Aquestes dues construccions tenen molta història. Els Carabiners són un cos que va ser creat per evitar el contraban i vigilar la costa. També van participar en el rescat de vaixells i més tard d’avions. La caserna va ser ocupada fins al 1970 per la Guàrdia Civil i avui dia les seves restes son testimoni del pas del temps.

El Delta del Llobregat, molt a prop de la ciutat

Uns metres més endavant hi ha el Mirador del Semàfor, que va ser aixecat a finals del segle XIX per controlar el trànsit marítim i més endavant també va servir d’habitatge dels oficials dels Carabiners.

Avui dia s’hi pot accedir amb unes passarel·les i rampes per sobre del nivell del terra perquè les marees no les toquin. Actualment, és un mirador i un punt d’interès turístic de la platja del Prat.

Una altra opció més agosarada per fer aquesta excursió més llarga i potser afegir-hi bicis és anar amb FGC fins a Sant Boi de Llobregat i baixar a la llera del riu. Allà és facilíssim seguir el camí del sorral riu avall fins que en tronca amb la carretera de la Bunyola a l’altura del Mirador cal Tet.

Una excursió una mica més llarga, però igualment bonica i ben a prop de Barcelona que es pot concloure amb un dinar típic del prat amb carxofes de quilòmetre zero.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa