Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un monestir, mercats, modernisme i Marilyn Monroe
  • CA

Sant Cugat del Vallès és una ciutat que té de tot i per a tothom. Patrimoni, cultura, gastronomia, mercats i natura. Per arribar a la ciutat del Vallès Occidental des de la capital catalana només cal agafar els FGC i en menys de mitja hora hi serem.

Com no pot ser de cap altra manera, la nostra ruta comença des del famós Monestir de Sant Cugat. El Monestir és un dels majors exponents de l’art medieval de Catalunya. El Claustre és considerat una joia de l’escultura romànica, dels més importants d’Europa, i un dels més ben conservats. Destaca la decoració dels 144 capitells únics. L’Església és un lloc privilegiat per poder observar clarament la transició del romànic al gòtic. A més, a tocar trobareu el Museu del Monestir, que acull una exposició permanent que explica la seva evolució arquitectònica, així com els aspectes més significatius de la vida de la seva comunitat benedictina.

L’oferta cultural de Sant Cugat és molt àmplia, començant pel Teatre-Auditori de Sant Cugat; sales de cinema i arribant a diversos museus. Hi podreu trobar el Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, un centre d’art tèxtil contemporani situat a l’antic mas remodelat de Cal Quitèria. Es tracta del primer centre d’art tèxtil contemporani de tot l’estat espanyol.

La vila també compta amb el Museu del Còmic i la Il·lustració, el primer museu d’àmbit nacional dedicat completament a rememorar i divulgar a l’espai del Còmic i la il·lustració en la màxima extensió històrica d’ambdós mitjans.

A prop també trobarem el Centre d’Art Maristany, l’equipament municipal dedicat a l’art contemporani que promou i divulga totes aquelles propostes creatives amb un vocabulari i expressió contemporanis i actuals. I per acabar-ho d’adobar, la Casa Museu – Cal Gerrer alberga, entre altres, el primer museu dedicat a Marilyn Monroe d’Europa.

Arquitectura

L’arquitectura també és un dels reclams turístics de la ciutat, començant per les voltes del Carrer Major i arribant al Celler Modernista, un celler cooperatiu del 1921 projectat per l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunet construït amb obra vista amb una gran bellesa de línies amb els arcs parabòlics.

En aquesta localitat també podrem realitzar una petita ruta Modernista i Noucentista si ens apropem a l’avinguda de Gràcia. Allà trobarem la Casa Armet, Casa Mónaco, Casa Mir, Casa Mójica i Generalife. Totes aquestes edificacions es troben a l’eixample de Sant Cugat, que acollia les torres d’estiueig de la classe benestant del poble o vinguda de Barcelona.

Mercats

L’oferta de mercats també té el seu encant a Sant Cugat. Per als més amants de la gastronomia hi ha el Mercat Vell, un espai per a gourmets on comprar, menjar, beure, descobrir i compartir experiències gastronòmiques. Es troba instal·lat en un edifici centenari i modernista, s’ha convertit en un elegant mercat del segle XXI amb productes d’alta qualitat per comprar i degustar.

A l’altre cantó de la ciutat hi trobarem el Mercantic, a les antigues instal·lacions de la fàbrica de Ceràmica que Josep Barnils va fundar al 1956. Aquest indret amb més de cent paradetes i 15.000 m2, s’ha convertit en el centre de referència pels amants de les antiguitats i els objectes vintage.

Natura

Finalment i per als més excursionistes, Sant Cugat està envoltat de verd amb el massís de Collserola com a context. Hi ha tot d’excursions que es poden fer des de la ciutat, potser la més fàcil és per exemple anar a visitar el Pi d’en Xandri o la Torre Negra que és ben a prop del mític arbre.

I per als més entrenats podem arribar fins a l’Ermita de Sant Medir o visitar el Pantà de Can Borrell. Després d’aquesta escapada ja no serà certa la coneguda dita “Sant Cugat del Vallès, que molts l’anomenen i no saben on és”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa