Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Escapada a Girona: Eiffel i el cul de la lleona

Girona és una escapada de cap de setmana molt fàcil de fer des de Barcelona, només cal agafar el TGV i plantar-s’hi en poc més de mitja hora. La ciutat és coneguda per la seva rica història i patrimoni cultural, així com per la seva bellesa natural i els seus molts punts d’interès turístic. Sense cap mena de dubte no us podeu perdre la Catedral de Santa Maria de Girona, el barri jueu de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Castell de Sant Ferran, el Pont de les Peixateries Velles, la Muralla de Girona, la Basílica de Sant Pere de Galligants i els Jardins de la Muralla.

Un dels llocs més populars per visitar a Girona és la Catedral de Santa Maria de Girona, que data del segle XI i és considerada una de les catedrals gòtiques més importants d’Europa. La catedral té una façana imponent i una impressionant rosassa de més de 1.000 mosaics que representa escenes de la Bíblia. Les imponents escales que duen fins a la porta són, també, un dels escenaris de la coneguda sèrie Joc de Trons.

Un altre lloc que val la pena visitar és el Call, el barri jueu de Girona. El Call és un dels barris jueus més antics d’Europa i està ple de petites cases estretes amb balcons de ferro forjat i carrers empedrats. La sinagoga de Sant Feliu és un dels edificis més rellevants del Call i és una de les poques sinagogues gòtiques que queden en ús a Europa. A tocar hi teniu el barri Vell i la rambla, amb tot de botigues i comerços que són un dels atractius d’aquesta zona, també.

Per a aquells que estan interessats en la història i la cultura, una visita al Museu d’Història de Girona és una opció ideal. El museu està situat al Castell de Sant Ferran i ofereix una visió completa de la història de la ciutat, des de la seva fundació fins a l’època contemporània. El museu també compta amb una secció dedicada a l’època romana i una altra dedicada a l’art medieval.

Tampoc passa desapercebut el Pont de les Peixateries Velles, també conegut com a pont de les Palanques Vermelles, el contractista del qual va ser el mateix que el de la Torre Eiffel, l’enginyer Gustave Eiffel el 1877. Aquest pont connecta el barri Vell amb la zona més nova de la ciutat i el seu característic color vermell el fa destacar sobre el riu Onyar.

Així mateix, Girona compta amb el parc urbà més gran de Catalunya, situat entre el Ter, l’Onyar i el Güell. Es tracta del parc de la Devesa, que té una extensió de 40 ha, de les quals nou són de passeigs ombrejats.

Petonejar el cul de la lleona

Una parada imprescindible d’aquesta escapada és petonejar el cul de la lleona. Com fa la dita: “Només podràs tornar a Girona si has fet un petó al cul de la lleona”.

La lleona de Girona és una escultura que es troba actualment conservat al Museu d’Art de Girona, però compta amb una còpia ubicada al carrer de Calderers, als peus de l’escala de l’església de Sant Feliu, un punt estratègic del Barri Vell de Girona.

La lleona de Girona va ser creada al segle XI com a part de la decoració de la catedral, tallada en pedra i està situada en una posició dreta, amb la boca oberta i les dents desplegades, com si estigués cridant.

El capitell, a sobre d’una columna, té a la base unes escales per facilitar l’accés als visitants que s’hi volen atansar i complir amb la tradició. Sense cap mena de dubte s’ha convertit en un símbol molt important per a la ciutat i apareix en molts dels escuts i les banderoles de Girona.

Gastronomia

Girona un lloc idoni per menjar bé: uneix cuina catalana de tota la vida i noves tendències. Compta amb restaurants típics de cuina catalana amb especialitats empordaneses i també la cuina més internacional. També hi ha un dels millors restaurants del món, el Celler de Can Roca; però si no teniu reserva -o pressupost-, les hamburgueses del König són ben bones i s’ajusten a totes les butxaques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa