Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Escapada al cor del Pla de l’Empordà
  • CA

La ciutat de Palafrugell té una sèrie de punts d’interès turístic que val la pena visitar més enllà de les platges del voltant. Si bé s’hi pot arribar amb transport públic primer arribant a Girona i després agafant un autobús, anar-hi amb transport privat pot facilitar-ne molt la visita. No us podeu perdre el Jardí de Cap Roig, que és molt apreciat pels visitants, i també el Far de Sant Sebastià. Si esteu interessats en l’art i la cultura, no us podeu perdre la visita al Museu del Suro, un museu dedicat a la producció del vi a la comarca del Baix Empordà. Finalment, si voleu conèixer millor la història de Palafrugell, us recomanem que visiteu el nucli antic de la ciutat, on hi trobareu la Fundació Josep Pla i edificis històrics com l’Església de Sant Martí.

Començarem l’escapada per un dels principals punts d’interès de Palafrugell: la Fundació Josep Pla. A la casa natal de l’escriptor de Palafrugell es pot observar la seva trajectòria vital i professional dins el context històric del segle XX, a més de les exposicions temporals sobre algun aspecte de la seva obra. La visita és una hora aproximadament.

De la casa natal i seu de la Fundació, ens dirigirem cap al carrer Torres i Jonama, número 56, on la família Pla va anar a viure l’any 1904; seguidament, passant pel carrer Estret —carrer que donà nom a la novel·la que Pla va publicar l’any 1956— anirem cap a Plaça Nova, antic olivar fora de muralles, on s’hi troba el Cercle Mercantil (antic casino de la classe benestant) que tancà l’any 1988 i el Centre Fraternal (centre obrer en ple funcionament).

Ben a prop hi trobarem Museu del Suro, ubicant en antiga fàbrica de suro d’estil modernista i que compta amb diferents espais que permeten fer una volta per la història del món del suro. El museu adquireix, conserva, interpreta i posa en valor el patrimoni vertebrat a l’entorn del món del suro a Catalunya, com a configurador d’un  paisatge, una indústria, unes formes de vida i una identitat comunes.

A tocar hi trobareu el Dipòsit d’aigua modernista de Can Mario, servia per proveir d’aigua l’antiga fàbrica i, avui dia, ofereix les millors vistes panoràmiques i s’ha convertit en un símbol identificador de Palafrugell.

Ben característica de la ciutat és l’església de Sant Martí de Palafrugell, dedicada a sant Martí de Tours. Passejant pel centre també us trobareu la Fundació Cuixart o el Camp d’en Prats.

Calella i Llafranc

Què seria de Palafrugell sense Calella i Llafranc. Aquestes dues poblacions depenen de la capital del Baix Empordà i son el seu contacte amb el mar. Calella és una de les poques de la Costa Brava que encara conserven l’encant que es respirava als pobles de la zona abans que hi arribés el turisme de masses amb carrers estrets, cases emblanquinades de coberta inclinada de teula. Encara s’hi poden trobar alguns habitatges tradicionals de pescadors de dues plantes.

En aquesta escapada podeu fer una visita al Jardí Botànic de Cap Roig, que dura aproximadament una hora. L’antic poble de pescadors està situat en una costa rocosa, esquitxada de petites cales, al costat d’un altre nucli costaner i turístic: Llafranc.

Des d’aquesta població podeu fer cap al Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda. Per pujar al Cap de Sant Sebastià es passa pel mirador del costat del far, i uns metres més amunt, direcció a l’Hotel el Far, a mà dreta, hi ha un aparcament gratuït. Des d’allà, podeu pujar a peu fins a l’ermita. Al costat de l’ermita hi ha el poblat ibèric, que es visita lliurement i compta amb diferents plafons explicatius. Després de la visita al poblat, es pot visitar la Torre de Vigilància. Des de dalt hi ha una vista d’ocell d’aquest únic lloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa