Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Escapada a Figueres més enllà del Museu Dalí
  • CA

Per arribar a Figueres només cal embarcar-se en un TGV o un regional des de Barcelona. Depenent de l’elecció es triga entre una o dues hores a arribar-hi. La capital de l’Alt Empordà és una opció meravellosa per a una escapada de cap de setmana.

La ciutat és coneguda per ser la seu del Museu Dalí, un dels museus d’art més visitats d’Espanya. A més del Museu Dalí, Figueres té una sèrie d’atraccions turístiques interessants que val la pena visitar, com ara el Castell de Sant Ferran i la plaça del Mercadal, el Casino Menestral Figuerenc, el monument a Narcís Monturiol, el parc de les Aigües, la plaça del Gra, la rambla de Figueres, la Casa Roda o el Parc-bosc municipal, que són molt populars entre els visitants.

Una de les primeres atraccions que molts visitants de Figueres veuen és la Torre Galatea, que acull el museu Dalí. Aquesta torre cilíndrica de color vermell es troba al centre de la ciutat i va ser construïda al segle XV per defensar la ciutat dels atacs enemics. Avui dia, és la seu del museu del famós pintor surrealista, sense cap mena de dubte una parada obligatòria en l’escapada a la capital de l’Alt Empordà.

Algunes de les obres més conegudes del museu són “El gran masturbador”, “La persistència de la memòria” i “Port Alguer”. També hi ha una gran varietat d’obres menys conegudes, com ara dibuixos, pintures, escultures i objectes d’art, que mostren la versatilitat i la creativitat de Dalí.

A més de les obres de Dalí, el museu també inclou exposicions temporals d’altres artistes contemporanis i una secció dedicada a l’art i la cultura de Figueres i de la comarca de l’Alt Empordà. Si voleu veure les obres més importants del museu, us recomanem que compreu l’entrada amb guia, ja que aquesta inclou una visita guiada per les diferents seccions del museu i us explicarà en detall les obres i les seves històries.

Un altre punt d’interès històric de Figueres és el Castell de Sant Ferran. Aquest castell va ser construït al segle XVIII per a la defensa militar de la ciutat, però avui dia és un espai obert al públic on es poden visitar les diferents estances i veure exposicions sobre la història del castell i de Figueres.

Passejant pel centre us topareu amb l’església de Sant Pere de Figueres, temple d’estil gòtic que està situada a la plaça de Sant Pere. La façana és molt simple amb rosassa i timpà contemporani, això és així perquè durant la Guerra Civil va patir una important destrucció i es va reconstruir durant els anys quaranta.

La plaça del Mercadal és un altre lloc que no s’ha de perdre quan es visita Figueres. Aquesta plaça és el cor de la ciutat i hi trobareu una gran varietat de botigues, bars i restaurants on poder fer una parada per descansar i agafar forces. La plaça també acull diferents mercats setmanals i festes durant tot l’any.

Tres museus més

A més d’art surrealista, a Figueres també hi podreu trobar el Museu de l’Empordà, el Museu de la Tècnica de l’Empordà i el Museu del Joguet de Catalunya. El primer conté peces d’arqueologia, d’història i d’art de la vila i de la regió, gràcies a la rellevant donació del col·leccionista Frederic Marès i també del fons del Museu del Prado de Madrid.

El Museu de la Tècnica de l’Empordà torna al segle XIX per analitzar els canvis que va aportar la revolució industrial, a través dels objectes, ginys i invents que marcarien el futur. La col·lecció del museu consta de milers de peces diverses, des de rellotges fins a vehicles d’època, com un fabulós Hispano-Suiza, passant per telèfons i estufes o màquines de cosir i calculadores.

Finalment, el tercer, com el nom indica, té com a finalitat estimular, fomentar, divulgar i defensar la cultura lúdica ―incloent-hi els aspectes científics i tècnics―, aplegant-hi objectes i aspectes relacionats amb aquest àmbit, organitzant-hi activitats i editant documentació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa