Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pobles nadalencs a prop de Barcelona
  • CA

Si ja teniu apamada la ciutat pel que fa a esdeveniments nadalencs i voleu aprofitar el cap de setmana per creuar la frontera barcelonina i explorar el Nadal en altres pobles i ciutats, però sense fer grans quilometrades, no massa lluny trobareu un bon grapat de pobles dignes de visitar 365 dies a l’any, però que tenen una llum especial just quan torna el Nadal.

Els pessebres vivents, que mobilitzen veïns per muntar els escenaris, teixir vestits i, també, per actuar en la recreació del naixement de Jesús, són un dels principals focus d’atracció. N’hi ha per donar i vendre, però dos municipis a no gaire distància de Barcelona són una bona opció per tradició:

Sant Fost de Campsentelles

A només 20 quilòmetres del centre de Barcelona, el pessebre vivent de Sant Fost de Campsentelles fa 56 anys que s’escenifica. Als inicis, el 1966, un grup de nens de la parròquia representaven una senzilles escenes, al voltant d’una foguera; ara, és un espectacle amb efectes especials amb llums i música en què participen i atreu desenes de persones. De fet, es promociona com el “pessebre vivent dels efectes especials” i el “més antic del Vallès”.

Prats de Rei

A uns 80 quilòmetres del centre de Barcelona, a una hora en cotxe aproximadament circulant per l’A-2. El pessebre vivent d’aquesta vila de l’Anoia té mig segle de vida. Els carrers i les places de tot el nucli antic del poble s’engalanen per fer d’escenari de Betlem, transformat en tot un autèntic poble del Nadal.

Corbera de Llobregat

Presumeix de tenir el primer pessebre vivent de Catalunya, iniciat als anys seixanta. Les principals escenes nadalenques succeeixen en un recorregut de més de 700 metres i s’instal·len en els forats que deixen les creacions rocoses de la Penya del Corb. Un espai natural incomparable que us donarà fotos dignes de postal. 

Representació dels Pastorets a Calaf

Calaf

I per als mé menuts, les representacions d’Els Pastorets, de Josep Maria Folch i Torres, són un clàssic arreu del territori català. A uns 85 quilòmetres de Barcelona i a una hora en vehicle, fa més de 90 anys que s’interpreten pels volts del Nadal. Les entrades es poden adquirir a la taquilla una hora abans de la funció o de manera anticipada a la web d’Els Pastorets de Calaf, que s’interpreten al Casal de Calaf.

Cardedeu

A poc més de 30 minuts de la ciutat, aquesta ciutat fa una fira de Nadal i del torró artesà amb més de 150 parades el cap de setmana del 10 i 11 de desembre, ideal per als més llaminers. Impossible no trobar-hi el torró perfecte. Hi trobareu també el torró de Cardedeu, una edició especial creada pels mestres pastissers de la vila.

Mataró

Fins al 24 de desembre, a la plaça de Santa Anna de la capital del Maresme podeu gaudir d’una fira enorme amb tots els ingredients nadalencs: avets naturals i artificials, flors, plantes, tió de nadal i centres nadalencs, figures i elements del pessebre, gastronomia i activitats. La de Mataró és la segona fira de Nadal més important de Catalunya tant pel seu emplaçament com per la qualitat dels seus productes.

Pobles amb “encant nadalenc”

Però si el que voleu és, justament, fugir d’aglomeracions i passejar per alguns pobles encisadors, teniu uns quants pobles amb encant nadalenc, una etiqueta que funciona des de fa alguns anys. Són tots a la demarcació de Barcelona: Bagà, que conserva un toc medieval; Gósol, un paradís per a senderistes; Castellar de n’Hug, on neix el riu Llobregat; Rupit, una vila clavada a la zona de la vall de Sau i l’altiplà de Collsacabra, declarat conjunt històric-artístic nacional, i Mura, farcit de regust romànic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa