Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vuit ferits en un accident durant una trobada castellera a Barcelona
  • CA

Ensurt en una trobada castellera aquest diumenge a Barcelona. Vuit persones han resultat ferides en un accident durant la celebració del vintè aniversari dels Castellers de la Sagrada Família.

Les primeres informacions apunten que l’accident s’ha produït al voltant de la una del migdia, mentre tenia lloc l’acte d’aniversari d’aquesta colla castellera barcelonina. Els ferits són cinc adults i tres menors, tots membres dels Castellers de la Vila de Gràcia.

Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), els ferits han estat traslladats a l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital Dos de Maig de la capital catalana. Malgrat l’ensurt inicial, la jornada festiva ha pogut continuar tal com estava prevista i els vuit ferits ja han estat donats d’alta.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat sis unitats terrestres i una unitat de logística del cos d’emergències mèdiques.

Gran gesta inèdita

Cal recordar que els Castellers de la Vila de Gràcia van protagonitzar fa unes setmanes una gesta històrica en la segona jornada del XXVIII Concurs de Castells amb el 3de8, 2d8f, que han estrenat, i 4d8.

La colla castellera va aixecar el 2 de 8 amb folre, que van treballar a la descarregada, en la primera vegada que feien la torre aquesta temporada. Els graciencs també van descarregar el 3 de 8 i el 4 de 8 en primera i tercera ronda. El seu cap de colla, Eduard Cecilia, afirmava aleshores que totes les construccions que es van veure en la trobada mostren el bon estat de salut del món casteller. “Estic molt content, hem fet la tripleta, tenim ganes de créixer”, valorava.

Una colla històrica

Els Castellers de la Vila de Gràcia van néixer l’any 1996, i es van presentar en societat el febrer de 1997 amb la seva primera actuació a la plaça de Sant Jaume. Van comptar amb l’apadrinament dels Castellers de Terrassa, els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Andreu de la Barca. La formació d’aquesta colla reprèn l’activitat castellera dels Xiquets de Gràcia, una colla documentada a final del segle XIX que es va mantenir fins als anys trenta del segle XX.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa