Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
En llibertat els sis detinguts per la presumpta violació en grup
  • CA

Els sis detinguts com a presumptes autors d’una violació en grup que hauria tingut lloc la matinada de divendres a la zona de la Barceloneta han estat posats en llibertat. Així ho han confirmat les autoritats després que tres dels joves declaressin davant dels Mossos d’Esquadra com a investigats per la seva possible implicació en els fets i que els altres tres ho fessin davant el jutge aquest diumenge.

Els tres arrestats que sí que han passat a disposició judicial han estat posats en llibertat amb mesures cautelars. Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) confirmen que el magistrat els ha imposat la retirada del passaport, la prohibició de sortida de l’estat espanyol i l’obligació de comparèixer periòdicament als jutjats.

Segons avançava aquest dissabte El Periódico i confirmava el TOT Barcelona, la investigació que va culminar amb l’arrest dels joves arrencava divendres després que la víctima ingressés amb una forta intoxicació etílica a l’Hospital Clínic de Barcelona. Hores abans, els pares de la noia afectada havien denunciat la desaparició de la seva filla, que havia sortit de festa la nit anterior i no havia tornat a casa.

Possible submissió química

Malgrat manifestar en un primer moment que no recordava res de la nit, la víctima va anar recuperant a poc a poc la memòria i va acabar assegurant que havia estat agredida sexualment per un grup de joves i que els podia identificar clarament, de manera que va acudir a una comissaria de la policia catalana per denunciar-ho. A més, la noia va apuntar que els presumptes agressors l’haurien sedat utilitzant algun tipus de substància que la va deixar pràcticament inconscient. Aquest tipus d’estratègia respon al nom de submissió química i els Mossos d’Esquadra han iniciat un dispositiu especial per provar de prevenir nous casos.

Fonts policials confirmaven aquest dissabte que s’ha obert una investigació al respecte i també que els agents estan centrant els seus esforços en determinar quin paper haurien tingut cadascun dels presumptes implicats en els greus fets denunciats. De moment, no han transcendit més detalls sobre el cas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa