Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Troben una marcroplantació a Sant Martí amb un alt risc d’incendi
  • CA

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona ha permès desmantellar una macroplantació de marihuana que estava ubicada en una nau industrial del districte de Sant Martí de la capital catalana i que generava un “alt risc d’incendi”.

Segons detalla Betevé, la investigació es va iniciar després que una companyia elèctrica alertés les autoritats que s’estava produint algun tipus d’activitat il·lícita en una zona de naus industrials del carrer del Treball, al barri de Provençals del Poblenou. L’empresa va detectar que s’estava consumint grans quantitats d’electricitat de manera fraudulenta, una activitat que estava provocant talls de llums en altres locals veïns.

Un cop comprovat que aquesta defraudació elèctrica podria respondre a una plantació de marihuana, els agents van preparar un dispositiu específic per desmantellar aquest negoci il·lícit. L’operació va tenir lloc aquest dimarts a la tarda i va culminar amb la intervenció de gairebé 700 plantes de marihuana, que comptaven amb una complexa infraestructura i amb estris i materials especials per al control de l’establiment.

El desmantellament de la nau industrial del carrer del Treball -que va obligar la policia a tallar el corrent elèctric davant el possible risc d’incendi- va acabar amb la detenció de dues persones com a presumptes responsables del negoci. Els arrestats estan investigats com a presumptes autors d’un delicte contra la salut públic i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Dues grans operacions en menys d’una setmana

Cal recordar que fa només una setmana ja es van desmantellar dues plantacions de marihuana que es trobaven en dos pàrquings del barri de la Teixonera, al districte d’Horta i Guinardó, i que provocaven inseguretat veïnal. El resultat de l’operació va ser un detingut i 1051 plantes intervingudes, entre altres. En aquest sentit, el dispositiu va ser especialment delicat perquè la instal·lació de la llum de les plantacions era “molt defectuosa” i, per tant, generava un alt risc d’incendi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa