Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Detinguts 3 lladres de bancs que només se n’enduien l’electrònica
  • CA

Una banda d’almenys 4 persones hauria atracat fins a una desena de bancs en només 5 dies, entre el 3 i el 7 de juliol, a més d’altres establiments els mesos previs. Els delictes han tingut lloc almenys a Barcelona ciutat, El Prat de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat. Tres dels quatre integrants han estat detinguts pels Mossos d’Esquadra, segons ha anunciat la policia catalana, que busca al quart implicat. Es tractaria d’una banda curiosament molt intergeneracional: els arrestats tenen 21, 36 i 47 anys, tots homes.

El primer atracament del que van tenir coneixement els Mossos va ser al febrer, en una entitat bancària de Sarrià-Sant Gervasi. Quan ja havia tancat, dos homes hi van entrar violentament, trencant la vidriera exterior amb un martell i a cops de peu. No es van endur la recaptació sinó equipament electrònic sobretot. Al cap d’uns mesos la policia ha tingut notícia d’una desena de robatoris similars, enllaçats pel mateix modus operandi: entrada per la força trencant vidres de l’establiment i un botí format principalment per ordinadors, tauletes i mòbils.

“A través de l’anàlisi de les càmeres de seguretat de les entitats assaltades es va identificar els autors, ja que les característiques físiques coincidien plenament amb els detinguts”, relata l’agència ACN. “A més, en alguns dels robatoris un dels autors havia accedit prèviament en horari comercial al banc i va ser reconegut posteriorment per treballadors de l’entitat”, afegeix.

En llibertat amb càrrecs

Un cop arrestats els sospitosos es van escorcollar diferents domicilis, on la policia va trobar indicis de l’autoria dels fets investigats i d’altres nous. Per exemple, en una entrada policial van trobar proves d’un 12è robatori en força, en aquest cas en una òptica barcelonina al maig. Tot i que l’ampli historial d’atracaments dels que estan acusats, la policia els va posar a disposició judicial i el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa