Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un club cannàbic de Sagrada Família, tapadora de traficants de drogues
  • CA

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i de la unitat d’investigació de la comissaria de l’Eixample ha permès fer un cop policial contra un grup criminal que traficava amb marihuana i haixix a l’ombra d’un club cannàbic en aquest districte de Barcelona, que ha acabat amb la detenció de quatre persones d’edats compreses entre els 24 i els 32 anys. Se’ls acusa de delictes contra la salut pública, en la seva vessant de tràfic de drogues.

Un requeriment de la Fiscalia Antidroga

Tot va començar a través d’un requeriment judicial emès per la Fiscalia Provincial Antidroga de Barcelona, que responia a una petició de les autoritats judicials de Suïssa perquè els Mossos comprovessin la presumpta activitat delictiva d’un grup de persones que regentaven una associació cannàbica a la Sagrada Família.

L’associació investigada es definia com a organització sense ànim de lucre i amb la finalitat de fomentar un ús racional i responsable del consum d’aquesta substància. Però els Mossos van comprovar que allà s’hi venien substàncies estupefaents de forma indiscriminada a qualsevol persona que accedia a l’associació. Sis de les nou persones identificades a l’interior del local durant l’entrada van dir que eren turistes que es trobaven de pas a Barcelona.

La llei demana registrar els consums de droga

Segons la Llei 13/2017, de 6 de juliol, les associacions cannàbiques han de disposar d’un llibre de registre d’associats i d’un llibre de registre d’auto proveïment, on han de constar quina quantitat de substàncies pot produir una associació, el transportista que s’encarrega de transportar-les, així com les quantitats, o la data de transport. Però aquest local no tenia res d’això.

Als registres s’hi van localitzar 5kg de marihuana, 1’7 de haixix i altres substàncies derivades del cànnabis. En total l’estimació del valor de la droga intervinguda ascendiria a uns 42.750 euros al mercat il·legal. Així mateix, els investigadors van localitzar prop de 62.500 euros en efectiu, estris i material per empaquetar al detall la droga, i diversos aparells electrònics i documentació relacionada amb l’activitat il·lícita.

Hores d’ara, l’associació cannàbica ha interromput indefinidament la seva activitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa