Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un camioner dona positiu en gairebé totes les drogues
  • CA

El conductor d’un camió de mercaderies ha donat positiu en gairebé totes les substàncies estupefaents detectables en un control de trànsit.

La Unitat Central de Trànsit de la Guàrdia Urbana va aturar el vehicle i va sotmetre el conductor a un test de drogues i, de totes les que detecta, només va donar negatiu en una, opiacis. Una circumstància que no és habitual, pero que segons unes dades que va difonde la Guàrdia Urbana el 2019, es donen més entre el col·lectiu dels transportistes que entre els conductors de turismes.

Els agents de la Guàrdia Urbana van denunciar el conductor per conduir sota els efectes de les drogues i van immobilitzar el camió. I és que conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues no només posa en perill el conductor sinó que atempta contra la seguretat dels ciutadans.

Un fet similar es va produir el març de 2021, quan Guàrdia Urbana de Barcelona va aturar un conductor que havia assolit una fita perillosa. La policia local va fer un control antidrogues en i el conductor va donar positiu en totes les drogues detectables. En aquella ocasió el conductor també va ser sancionat i se li va prohibir reprendre la marxa amb el seu vehicle.

Així com amb l’alcohol hi ha una taxa molt establerta, amb la droga és un procés diferent. Si surt positiu en la primera prova de saliva i es confirma en la segona, per mínim que sigui, el conductor no pot fer-se càrrec del seu vehicle. Després caldrà comprovar al laboratori on s’envien les mostres quin és el grau de gravetat del cas i imposar la sanció corresponent, que pot arribar a implicar la retirada de sis punts del carnet.

Ara que venen les festes de Nadal i segurament es produiran més sortides nocturnes, cal ser molt prudent al volant i no consumir alcohol si ens toca conduir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa