Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El truc que expliquen els Mossos per si has perdut o t’han robat el mòbil

Estafes a través del mòbil, del correu electrònic, per telèfon, missatges… El setge a la nostra intimitat és constant, i els nostres dispositius mòbils, una exposició permanent de les nostres dades. És per això que hem de saber actuar ràpidament en cas d’haver perdut el nostre mòbil o que ens l’hagin robat. Els Mossos d’Esquadra han explicat a les xarxes socials un cibertruc per saber com actuar en aquest cas. Primer pas important: blocar el dispositiude manera remota, al més aviat passible. D’aquesta manera evitaràs que, qui se l’hagi quedat, pugui trucar als teus contactes, publicar a les teves xarxes socials o accedir a tots els teus comptes.

Com actuar si perds o et roben el mòbil

En el cas dels dispositius Android el procediment és fortça fàcil, només cal entrar a l’adreça android.com/find.

I has de seguir les instruccions que apareixen al vídeo dels Mossos. I si tens un mòbil d’Apple? També tens manera de fer-ho. En aquest cas, la policia recorda que has d’assegurar-te d’haver activat l’opció ‘Buscar’ del dispositiu, i després registrar-te, amb el teu usuari/usuària a icloud.com/find

Després d’haver fet això, els Mossos recomanen anul·lar ràpidament la targeta SIM trucant al teu operador de telefonia mòbil i demanar un duplicat. Si l’has perdut, aquí acaba el procés, però si te l’han robat, la policia demana que es faci la denúncia pertinent i adjunta-hi el número IMEI que identifica de manera inequívoca tots els dispositius. El trobaràs marcant la seqüència *#06# en el teu dispositiu.

Amb la denúncia, si la policia recupera mòbils i és el teu, el podràs recuperar. A tall d’exemple, aquest estiu els Mossos van publicar imatges d’una vintena d’aparells que el cos policial havia recuperat i demanaven als ciutadans que es presentessin a comissaria si veien el seu mòbil. I aquest mateix febrer, es recuperaven 224 mòbils robats que es van trobar en un pis del Raval.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa