Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Troben la menor de 16 anys desapareguda a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han localitzat la Shirley, la menor de 16 anys que va desaparèixer la setmana passada “sana i estàlvia”. El cos policial ha volgut agraïr, mitjançat la seves xarxes socials, la col·laboració de la ciutadania, que ha ajudat a trobar la noia nou dies després de la seva desaparició.

La policia catalana va denunciar públicament la desaparició la setmana passada per tal que tothom que tingués informació li ho facilités. La noia va desaparèixer el passat 15 d’octubre a la capital catalana. Fa poc, la policia també va demanar ajuda per trobar un altre menor, en aquest cas de 5 anys, després que el seu pare denunciés la desaparició.

Nou protocol

Durant el 2021 la policia catalana va tramitar i investigar 274 denúncies per desaparició a Barcelona. El 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. Ara bé, no és el mateix protocol si desapareix un adult que si és un menor. En el cas dels menors d’edat, com el cas de la Shirley, les unitats policials s’activen des del primer moment en què hi ha l’avís. En el cas dels adults és diferent. Si en el cas d’un adult les primeres 24h són relatives.

El cas del jugador de rugbi desaparegut a la Sala Apolo

Durant la darrera setmana diverses desaparicions han saltat a l’esfera pública, com és el cas del jugador de rugbi Liam Hampson. El seu company i també esportista, AJ Brimson, va denunciar a les xarxes socials la desaparició de l’amic després de veure que no tornava a la seva habitació de l’hotel. Els jugadors estaven de vacances i havien decidit passar la nit a la Sala Apolo. Els operaris de la discoteca van trobar en cos de Hampson sense vida l’endemà, tal com va avançar aquest diari. Hores més tard, les càmeres de la famosa sala del Paral·lel van demostrar que el jove va caure de 10 metres d’altura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa