Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atrapen a Barcelona un fugitiu buscat per un assassinat a Hondures

Els Mossos d’Esquadra van detenir a principis d’aquest mes de novembre dues persones com a presumptes autors d’un assassinat que va tenir lloc el passat febrer a Hondures. Els fugitius -dos joves de 22 i 29 anys que residien en dos pisos a Barcelona i a l’Hospital de Llobregat- van poder ser atrapats després que un testimoni dels fets alertés la policia catalana que un dels sospitosos podria estar vivint en una població dels voltants de la capital catalana.

Els fets haurien tingut lloc el passat 6 de febrer al municipi de Santa Lucia del Departament Francisco Morazan, localitat propera a Tegucigalpa, quan un dels homes ara arrestats es va apropar a la víctima i presumptament va clavar-li una ganivetada al costat esquerre que li va produir la mort al cap de pocs minuts. Després va fugir del lloc dels fets amb la complicitat d’una segona persona, la qual va intentar entorpir la investigació policial. Els testimonis que van presenciar el crim van ser amenaçats per part dels autors.

Sense rastre dels criminals fins al maig

Malgrat que les autoritats policials del país mantenien la investigació oberta, els autors materials del crim no havien pogut ser localitzats perquè havien aconseguit fugir del país i s’havien amagat a Catalunya. És aquí on entra en joc el paper dels Mossos d’Esquadra. L’alerta d’un dels testimonis de l’assassinat a través de les xarxes socials el passat 30 de maig va posar la policia catalana sobre la pista dels fugitius i, després d’una sèrie de comunicacions amb les autoritats judicials a través de l’oficina de la Interpol a Hondures, es van establir diversos dispositius de localització, tant en entorns familiars dels investigats com a zones d’oci on hi podien concórrer. Aquests dispositius de vigilància van permetre identificar un dels implicats en els fets, que residia a Barcelona.

La comunicació directa i l’assessorament amb la família, per una banda, i les comunicacions establertes amb les autoritats policials i judicials a Hondures, van permetre que s’iniciessin les accions judicials que mesos després van culminar en l’emissió de dues ordres internacionals de detenció cap als dos homes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa