Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Troben el turista holandès desaparegut a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han comunicat s’ha pogut trobar finalment sa i estalvi a l’home de nacionalitat holandesa desaparegut aquest diumenge a Barcelona. Havia sortit de l’hotel on s’hostatjava i no se n’havia sabut res més. De nom Mohamed, és una persona de mitjana edat i complexió normal, que preocupava a la policia catalana perquè requeria medicació i no se’l localitzava.

La policia catalana va fer una crida a la ciutadania a través de les xarxes socials, un mètode que s’ha revelat útil per aconseguir pistes sobre la localització dels desapareguts.

Les darreres setmanes els Mossos d’Esquadra han difós diverses desaparicions ocorregudes a la ciutat de Barcelona. Per exemple dijous 10 de març es va perdre el rastre del Manel, un noi de 28 anys que també seguia un tractament mèdic i calia localitzar amb urgència. Dos dies més tard va comunicar que havia estat trobat també “sa i estalvi”. En canvi la mateixa setmana la policia intentava localitzar sense èxit a una dona de 81 anys diagnosticada d’Alzheimer, l’Adelina Pinos, que va desaparèixer dies abans a Sant Just Desvern quan es dirigia a Barcelona.

La majoria de casos de desaparicions a Catalunya acaben amb la localització de la persona buscada. Segons la policia catalana, l’índex de casos resolts és del 98,9% actualment, ja sigui perquè la policia troba als individus en qüestió o bé perquè tornen voluntàriament a casa. El 2020 el número de denúncies es va reduir molt arran de la pandèmia, amb un descens del 35% respecte 2019 i mig centenar de casos en tot l’any. Les dades de 2021 encara no són definitives.

En cas que no es pugui localitzar una persona sense cap explicació raonable, l’Oficina d’Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra recomanen denunciar-ne la desaparició de seguida i recorden que no és cert que calgui esperar 24 hores. És més, s’ha demostrat que les primeres 24 hores són vitals per resoldre el cas satisfactòriament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa