Els Mossos d’Esquadra han comunicat s’ha pogut trobar finalment sa i estalvi a l’home de nacionalitat holandesa desaparegut aquest diumenge a Barcelona. Havia sortit de l’hotel on s’hostatjava i no se n’havia sabut res més. De nom Mohamed, és una persona de mitjana edat i complexió normal, que preocupava a la policia catalana perquè requeria medicació i no se’l localitzava.

La policia catalana va fer una crida a la ciutadania a través de les xarxes socials, un mètode que s’ha revelat útil per aconseguir pistes sobre la localització dels desapareguts.

Les darreres setmanes els Mossos d’Esquadra han difós diverses desaparicions ocorregudes a la ciutat de Barcelona. Per exemple dijous 10 de març es va perdre el rastre del Manel, un noi de 28 anys que també seguia un tractament mèdic i calia localitzar amb urgència. Dos dies més tard va comunicar que havia estat trobat també “sa i estalvi”. En canvi la mateixa setmana la policia intentava localitzar sense èxit a una dona de 81 anys diagnosticada d’Alzheimer, l’Adelina Pinos, que va desaparèixer dies abans a Sant Just Desvern quan es dirigia a Barcelona.

La majoria de casos de desaparicions a Catalunya acaben amb la localització de la persona buscada. Segons la policia catalana, l’índex de casos resolts és del 98,9% actualment, ja sigui perquè la policia troba als individus en qüestió o bé perquè tornen voluntàriament a casa. El 2020 el número de denúncies es va reduir molt arran de la pandèmia, amb un descens del 35% respecte 2019 i mig centenar de casos en tot l’any. Les dades de 2021 encara no són definitives.

En cas que no es pugui localitzar una persona sense cap explicació raonable, l’Oficina d’Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra recomanen denunciar-ne la desaparició de seguida i recorden que no és cert que calgui esperar 24 hores. És més, s’ha demostrat que les primeres 24 hores són vitals per resoldre el cas satisfactòriament.

Nou comentari

Comparteix