Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingudes sis persones acusades de tràfic de droga a Barcelona
  • CA

Nova operació policial a la ciutat de Barcelona per part dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil per desarticular una organització dedicada al tràfic de droga. El dispositius s’ha posat en marxa a primera hora d’aquest dijous. Els efectius policials han detingut sis persones i han registrat tres habitatges. A més, els agents han requisat diverses quantitats de substàncies estupaents localitzades, ha informat la Guàrdia Civil.

Tot just el 13 de gener, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana desmantellaven un grup criminal dedicat a la plantació de marihuana en pisos ocupats del barri del Polvorí, al districte de Sants-Montjuïc. 18 persones van ser arrestades i acusades de delictes d’associació il·lícita, tràfic de substàncies estupefaents, defraudació de fluid elèctric i ocupació d’immobles. “Els detinguts actuaven amb total impunitat, intimidaven els veïns amenaçant amb represàlies a les col·laboracions amb els agents policials i controlaven l’accés de totes les persones alienes al barri com serveis socials i municipals, serveis de repartiment de paqueteria, o serveis de companyies elèctriques o de telefonia”, va explicar el cos de Mossos d’Esquadra.

Les operacions policials conjuntes sobre tràfic de drogues són habituals a la ciutat, fruit d’investigacions que duren mesos. Per exemple, a finals d’any la Guàrdia Civil va detenir un líder mundial del narcotràfic en una operació als barris del Poble-sec i Sant Antoni. Es tracta d’un dels narcotraficants que més droga mouen a nivell mundial. La instrucció del cas la porta un jutjat de Cadis, i és que el narcotraficant subministrava haixix al clan dels Castañas, un dels líders del narcotràfic al Camp de Gibraltar.

I l’any passat també es va desmantellar un clan familiar que es dedicava al conreu i al tràfic de marihuana i que controlava bona part del tràfic de drogues del districte de Sants-Montjuïc des del barri de la Marina del Port Vermell. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa