Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tercera nit de la Mercè més calmada, tot i un nou apunyalament
  • CA

Un cop més els veïns de Barcelona han sortit de nit als diferents actes i concerts programats per diumenge per les festes de la Mercè. Segons la policia local, 45.000 persones han optat per anar als concerts de la plaça d’Espanya, 120.000 han anat al correfoc i unes 80.000 a l’infantil. La calma ha tornat als carrers i aquest cop no s’ha hagut de lamentar els incidents massius i els aldarulls de dissabte. Tot i això, la Guàrdia Urbana ha anunciat la detenció d’un individu per una nova agressió per arma blanca.

Els fets han passat cap a les sis de la matinada quan feia estona que els concerts havien acabat i els carrers ja estaven desallotjats. La policia municipal ha detingut dues persones a la Gran Via de les Corts Catalanes, a prop de la plaça d’Espanya, després que diverses persones alertessin d’una baralla, que ha acabat amb un ferit lleu que ja hauria estat donat d’alta després d’ingressar a l’hospital.

Nit més calmada

L’Ajuntament de Barcelona ha destacat, en un comunicat, que per aquesta tercera nit de festes ha reorganitzat el cos policial per tal de prevenir baralles i imatges com les de dissabte a la nit. Tot i això, la policia ha detingut tres persones per robatoris amb violència, sobretot telèfons mòbils, segons el consistori. El Servei d’Emergència Mèdiques, per la seva banda, ha atès 33 persones, 32 lleus i una menys greu, i sis han estat traslladades a hospitals de la capital catalana.

Llevat de casos aïllats, però, la nit ha transcorregut amb relativa normalitat. Les furgonetes antiavalots del cos policial han intervingut lleument per poder facilitats les tasques de neteja i només s’ha vist petits moments de tensió cap a les cinc de la matinada, moment en què mig miler de joves no volien marxar a casa, tot i que els concerts ja havien finalitzat.

Una mort dissabte a la nit

A diferència d’aquesta última nit, la matinada de dissabte a diumenge la policia sí que va haver d’enfrontar-se a nombrosos aldarulls i actes vandàlics als voltants de la plaça d’Espanya. Més enllà de l’apunyalament mortal, es van detenir 12 joves relacionats amb uns incidents que van indignar els comerciants de Barcelona. També va carregar força l‘oposició municipal després que Colau desvinculés la mort del jove als carrers de la ciutat amb l’organització de les festes de la Mercè.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a setembre 26, 2022 | 10:24
    JordiP setembre 26, 2022 | 10:24
    Més calmada? 00, menys mal! Només un ferit per arma blanca, tres detinguts per robatoris amb violència (quants més van haver-hi que no van ser denunciats) i qui sap quants intents d'abús de gènere. Mol, molt calmada. Em pregunto: sabent que avui dia hi ha una quantitat important de gent jove que porta navalla o punys de ferro, per què no es practiquen registres aleatoris freqüents?
  2. Icona del comentari de: X2 a setembre 26, 2022 | 17:06
    X2 setembre 26, 2022 | 17:06
    Qui controla la nit? Cada nit punyalades agressions i morts o ferits. Invivible. Barcelona cada dia mes una merda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa