Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atrapen un lladre que robava mòbils de pacients d’hospitals de Barcelona
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir el passat dissabte un home per robar telèfons mòbils de pacients d’hospitals de Barcelona. El presumpte implicat estaria relacionat amb el furt d’almenys cinc aparells en dos grans centres sanitaris de referència de la capital catalana.

Segons la informació facilitada pel cos policial barceloní, el lladre aconseguia accedir a les instal·lacions sense despertar sospites i aprofitava el moment que els pacients es trobaven descansant o fora de l’habitació per introduir-se a les cambres i robar-los el telèfon mòbil. L’arrestat hauria utilitzat aquesta tècnica amb èxit en almenys cinc ocasions sense que ningú l’enxampés in fraganti.

La seva detenció va ser possible gràcies a la perícia del vigilant de seguretat d’un dels hospitals barcelonins afectats, que el va aturar i, en comprovar que podria estar relacionat amb aquests furts, va alertar les autoritats. L’avís del membre de l’equip de seguretat de l’equipament va ser clau perquè efectius de la comissaria de la Guàrdia Urbana del districte de les Corts poguessin acudir al lloc dels fets i arrestar el presumpte implicat.

Sense detalls sobre els antecedents

Malgrat que no han transcendit més detalls concrets sobre a quines instal·lacions sanitàries de la ciutat hauria pogut accedir l’arrestat, fonts municipals consultades pel TOT Barcelona confirmen que es tracta de “dos grans hospitals” de Barcelona. Per ara també es desconeix si el lladre podria haver actuat en altres centres sanitaris de la capital catalana amb anterioritat i si se’l pot relacionar amb el robatori de més aparells o d’altres utensilis o objectes.

Les autoritats tampoc han facilitat informació sobre els possibles antecedents de la persona arrestada per aquests cinc robatoris confirmats.

Episodis de furts recurrents

Fonts sindicals alerten que els furts són episodis força habituals a hospitals de referència de la ciutat com el Clínic, malgrat el reforç de la seguretat i de les mesures de prevenció en els accessos a les instal·lacions que han comportat les restriccions sanitàries per la pandèmia del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa