Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El propietari d’un bar de Barcelona, còmplice de robatoris de mòbils
  • CA

Un home utilitzava el seu bar com a magatzem de mòbils i diners que una dona robava i portava al seu establiment per amagar. Tots dos han estat detinguts pels Mossos d’Esquadra després que la dona fos enxampada robant un mòbil a una persona que sortia del metro. Segons expliquen els mossos, la dona va córrer a amagar el telèfon que acabava de robar dins del rentaplats del bar, i els agents, que anaven de paisà, la van veure entrar al bar. Els seus dos còmplices, dos homes, es van quedar fora del local.

I com van descobrir el mòbil dins del rentaplats? En entrar a l’interior del local, els agents van escoltar com sonava un telèfon mòbil. En contestar, van comprovar que era la propietària que trucava per intentar localitzar-lo perquè li acabaven de sostreure moments abans al metro. De fet, la víctima havia donat als mossos una descripció dels presumptes autors, que coincidia amb la dona i els dos homes interceptats, per la qual cosa la policia els va denunciar per un delicte de furt lleu.

Però la sorpresa de la policia catalana va ser que dins del rentaplats també es van trobar 500 euros i quatre mòbils més, un dels quals havia estat sostret feia una estona a un turista canadenc. El responsable del bar no va poder donar cap explicació del què feien els telèfons mòbils amagats allà, de manera que els mossos també el van detenir per un delicte de receptació i se li van intervenir els diners i els aparells. Actualment es continuen fent gestions per a intentar localitzar els seus legítims propietaris.

En dependències policials es va poder esbrinar que l’home tenia diverses identitats i un altre antecedent policial amb un d’aquests noms. El detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.

25 robatoris al dia

Cada dia es cometen una mitjana de 25 robatoris amb violència a la ciutat, això és, 178 a la setmana i un total de 10.957 en un any, segons dades del a Guàrdia Urbana. També sabem que els objectes més sostrets en els robatoris amb violència d’aquest 2021 han estat els mòbils (46%), les bosses de mà (21%) i els rellotges (7%). I si ens fixem en el perfíl de les víctimes, els cossos policials desgranen que un 9% són menors d’edat i un 6% majors de 65 anys, i del total de casos registrats, un 2% de les víctimes va requerir assistència mèdica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa