Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sis anys de presó per apallissar fins a la mort un home al Port Olímpic
  • CA

Condemna de 6 anys de presó per als quatre homes acusats de matar un client del Port Olímpic de Barcelona, el juliol de 2019 quan sortien d’una discoteca. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha comunicat la decisió aquest divendres, després de la vista en què s’ha arribat a l’acord. El jutge ha dictat sentència in voce.

Els acusats han reconegut l’homicidi comès i la Fiscalia ha rebaixat la petició inicial de 15 anys de presó per homicidi amb abús de superioritat a menys de la meitat, 6 anys per homicidi amb dol eventual. També han acceptat pagar multes per tres delictes més: un lleu de lesions i dos lleus de maltractaments. A més, tenen prohibició d’aproximar-se i comunicar-se amb la família de la víctima per un total de 16 anys. L’acord amb Fiscalia els evita anar a judici, que hauria començat dilluns a l’Audiència de Barcelona i comptava amb un jurat popular. La cita queda per tant suspesa.

Segons l’escrit d’acusació de Fiscalia, consultat per Europa Press, els quatre individus van barallar-se amb la víctima dins del local cap a dos quarts de quatre de la matinada. La violència de l’enfrontament va escalar en sortir de l’establiment. El van apallissar fins que va caure a terra i li van seguir colpejant amb punys i peus, “sobretot al cap”. La causa de la mort van ser precisament els cops rebuts al crani i el tòrax. Mentre duraven els cops, van empènyer als amics de la víctima que intentaven ajudar-lo, d’aquí els delictes de lesions i les multes.

Va ser traslladat a l’Hospital Clínic ja inconscient i en parada cardíaca i va morir poques hores després. Tenia almenys set contusions al crani i la cara, quatre al tòrax i l’abdomen i una altra al braç esquerre. Els cops li van produir un edema cerebral i pulmonar i diverses hemorràgies internes. Segons va transcendir aleshores, els agressors eren de nacionalitat russa i la víctima era un home xinès, a qui la comunitat resident a Barcelona va dedicar un homenatge uns dies després dels fets. Els agressors van fugir corrent de l’escena del crim però a un d’ells li va caure el mòbil a terra i la policia el va poder identificar.

El Port Olímpic, punt negre de criminalitat

De retruc, la Fiscalia acusa als vigilants de seguretat privada que treballaven aquella nit al Port Olímpic d’haver actuat de forma “poc diligent” perquè no van intervenir ni en la pallissa ni perseguint als acusats. Els quatre van ser arrestat gràcies a ordres europees de detenció i entrega, perquè havien fugit.

Els pubs nocturns del Port Olímpic han estat escenari de diverses agressions greus i fins i tot d’assassinats, com el d’un noi de la Mina que va generar una guerra oberta entre clans gitanos. Tancar els locals d’oci d’aquest espai de la ciutat ha costat uns dos anys de litigi judicial i pressió política. L’Ajuntament va fer-se amb la gestió del recinte, cedida per la Generalitat de Catalunya que és qui l’ostentava, i va ordenar el tancament de tots els locals en acabar la concessió que tenien l’abril de 2020. Set negocis havien iniciat una batalla als jutjats el novembre anterior, que els va permetre allargar l’activitat un estiu més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa