Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Precintat un dentista clandestí de Barcelona que no tenia llicència
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha tancat un local del carrer de Compte Borrell, al barri de l’Eixample, que actuava com a clínica dental i presentava moltes irregularitats. Els agents de la policia local van anar fins l’establiment avisats per un possible incendi que finalment resulta que no existia. Mentre inspeccionaven el local, però, van poder veure “deficiències administratives i higiènic-sanitàries”, segons ha explicat el mateix cos policial en un comunicat aquest diumenge.

Els agents han trobat material que es pot relacional amb la odontologia i grans lliteres de llums i calefactors que poden servir per “realitzar serveis i/o intervencions bucodentals”, assegura el comunicat. Tot i això, la cosa no acaba aquí. Els estafadors feien servir tècniques del tot il·legals i de dubtosa qualitat per operar al seus clients. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana també ha localitzat joies i metalls que “presumiblement utilitzaven per a la seva fosa i posterior aplicació en empastaments i/o pròtesis dentals”. D’altra banda, per fer motlles de peces dentals, la policia sospita que els operaris de la clínica clandestina feien servir “diversos paquets de guix”.

Sense llicència per operar

La Guàrdia Urbana ha pogut comprovar que el responsable del local era el mateix que feia de dentista, tot i que no tenia la titulació corresponent. La policia alerta que operar sense tenir els papers en regla pot suposar un risc greu per a la salut de les persones. La falsa clínica tampoc reunia el material necessari per fer operacions quirúrgiques i el que tenien no estava ni molt menys desinfectat amb els procediments necessaris.

Els estafadors estan sent investigats per un presumpte delicte laboral i contra la salut pública.

Més intervencions policials a l’Eixample

A finals de setembre els Mossos d’Esquadra van detenir dos homes com a presumptes autors de robatoris en pisos turístics de Barcelona. Segons la policia catalana, els implicats utilitzaven el mètode conegut com de la radiografia o la clau falsa per poder accedir per la força als apartaments. Aquesta estratègia consisteix en la utilització d’un plàstic que els lladres situen entre la porta i el marc per poder forçar l’accés al pis.

Els Mossos han detingut dos homes de 47 i 67 anys relacionats amb nou robatoris d’aquestes característiques al districte de l’Eixample. Un dels dos detinguts ja havia participat anteriorment en altres robatoris d’aquesta mena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa