Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els pisos més afectats a l’incendi de l’Eixample, inhabitables durant mesos
  • CA

L’incendi a l’Eixample aquest dimarts han deixat un balanç d’importants danys materials. La finca més afectada pel foc ha quedat en una situació molt delicada perquè l’estructura està molt malmesa. Alguns dels pisos desallotjats són inhabitables i els veïns no podran tornar-hi fins d’aquí molts mesos. En canvi en balanç de ferits evoluciona favorablement: 3 dels 4 hospitalitzats han rebut l’alta i la quarta, la propietària del bar sospitosa d’haver provocat el foc, continua ingressada sota custòdia policial però “fora de perill”.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha actualitzat la situació dels ferits i les finques aquest dimecres en declaracions als mitjans, recollides per Europa Press. Bona part dels veïns ja han pogut anar als dos blocs de pisos cremats per recuperar objectes personals o de primera necessitats, acompanyats dels Bombers de Barcelona. No obstant, dos habitatges concrets encara no han pogut ser accessibles.

L’edifici de l’avinguda Roma número 90 és el que està en millor estat, en canvi el de València 73 –on va tenir lloc l’explosió causant del foc– té una ala amb “una gravíssima afectació estructural”. “Ara per ara aquests pisos no són habitables i lamentablement la previsió és que no ho siguin durant temps”, ha advertit Batlle. Caldran obres de rehabilitació que “no seran fàcils” ni curtes, ha afegit. Actualment una quinzena de persones no han pogut tornar a casa per aquest incendi. La majoria s’han instal·lat a casa d’amics o familiars, tret d’una dona i la seva filla que han estat reallotjades pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb).

Els Bombers de Barcelona han apuntalat una paret de càrrega de l’edifici del carrer València, segons ha explicat el cap de la unitat que va intervenir a l’incendi, Víctor Molinet. Ha assegurat que, ara per ara, els bombers no veuen necessari enderrocar l’immoble, però no ho ha donat per fet: “Ara mateix les afectacions són importants però puntuals. Creiem que no hi ha aquest risc, però amb cautela”.

Investigació policial de l’incendi de l’Eixample

La tesi principal és que l’incendi de l’Eixample hauria estat provocat i els Mossos d’Esquadra sospiten de la dona que regentava el bar dels baixos, de la que els veïns s’havien queixat diversos cops a la Guàrdia Urbana per actituds i reaccions perilloses. La Guàrdia Urbana havia inspeccionat el local i va ordenar-ne el precinte perquè “no reunia les condicions” sanitàries per a la manipulació d’aliments.

Els Bombers han recollit material de l’escena dels fets i han enviat tots els detalls a la policia científica del cos català, que és qui investiga les causes de l’explosió inicial i la propagació del foc. Les ferides de la sospitosa han fet que encara no se li hagi pres declaració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa