Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien pintades de ‘Tourists go home’ en una finca històrica de Gràcia
  • CA

Una finca històrica de la Vila de Gràcia ha aparegut aquest dimarts amb pintades de Tourists go home. Aquest edifici centenari ubicat a la part baixa del barri, a tocar del passeig de Sant Joan, és propietat d’una família barcelonina i va acabar de ser reformat l’any 2021, coincidint amb la fi de la fase més restrictiva de mesures per la pandèmia del coronavirus. Des d’aleshores, els propietaris han utilitzat l’immoble com a apartaments turístics sense que aquesta activitat s’hagi traduït en cap mena de queixa per parts dels veïns de la zona.

Aquest matí, però, tots els vidres de la planta baixa i una de les parets han aparegut guixats amb pintura blanca i negra amb missatges en contra del turisme. L’incident ocorregut la nit d’aquest dilluns no és un cas aïllat. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, aquesta mateixa finca ja va ser objecte d’una altra pintada a principis del passat mes d’agost. En aquella ocasió, els responsables van utilitzar àcid clorhídric per guixar una de les façanes laterals, un producte molt difícil d’extreure.

Una de les pintades que ha aparegut aquest dimarts en una finca històrica de Gràcia / Cedida
Una de les pintades que ha aparegut aquest dimarts en una finca històrica de Gràcia / Cedida

Els propietaris de l’immoble estan estudiant presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra pels danys ocasionats per aquest segon episodi vandàlic i per ara desconeixen quin ha estat el producte utilitzat pels implicats i si s’hauran de substituir tots els vidres guixats. De moment, els intents per treure les pintades han resultat infructuosos.

Atacs indiscriminats contra pisos turístics

La situació ha generat una certa preocupació entre el personal que forma part de l’equip de neteja d’aquest històric edifici, que se sent amenaçat com a objectiu d’una campanya que ataca indiscriminadament qualsevol immoble dedicat a l’activitat turística. En aquest sentit, els propietaris remarquen que no són grans tenidors, sinó que es tracta d’una empresa familiar que només gestiona aquesta finca i la seva activitat, de la qual en depenen directament quatre famílies.

Una de les pintades que ha aparegut aquest dimarts en una finca històrica de Gràcia / Cedida
Una de les pintades que ha aparegut aquest dimarts en una finca històrica de Gràcia / Cedida

Es dona la circumstància que els actuals propietaris d’aquest edifici centenari és la tercera generació d’una mateixa família que es fa càrrec de l’immoble. Precisament, l’arrelament dels responsables amb el barri els va portar a apostar per dur a terme una rehabilitació de la finca més costosa, però que mantingués la seva estructura i façana característiques, amb la voluntat de preservar la fisonomia d’aquesta zona de la Vila de Gràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa