Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Per què apareix un camió dels Bombers enmig dels bombardejos de Kíiv
  • CA

Els bombardejos que ha patit aquesta setmana Kíiv per part de l’exèrcit rus han deixat dures imatges de carrers i edificis destrossats pel llançament d’aquests míssils. En algunes d’aquestes fotografies es pot apreciar de fons un vehicle certament familiar ajudant en les tasques de rescat. Es tracta d’un dels camions que utilitza el cos dels Bombers de Barcelona. Però, com pot ser que aquest vehicle aparegui en les instantànies dels bombardejos a la capital ucraïnesa?

Per provar de trobar una resposta a aquesta pregunta només cal recórrer a les xarxes socials, on diversos usuaris s’han fet ressò de les fotografies on es pot veure aquest camió de bombers. En una publicació a la plataforma Twitter, el director de Justícia Global i Cooperació a l’Ajuntament de Barcelona, David Llistar, posa llum a aquesta incògnita recordant que la capital catalana va cedir a Kíiv dos vehicles el passat mes de març en el marc d’una iniciativa del departament municipal de Justícia Global.

Extinció i rescat de persones

Segons informa Betevé, el camió dels Bombers de Barcelona fotografiat és un d’aquests dos vehicles enviats pel consistori a petició de l’alcalde de la capital ucraïnesa, Vitali Klichkó, per tal d’ajudar en les tasques d’extinció i rescat. En concret, es tracta d’un vehicle conegut com a autobraç que el Port de Barcelona va cedir al cos d’emergències barceloní que permet treballar a aproximadament 37 metres d’alçada. Aquest tipus de camió és especialment útil en les tasques d’extinció en edificis i en el rescat de persones per la façana de blocs de pisos de difícil accés o amb l’estructura o fonaments danyats.

En resposta a la publicació de Llistar, altres usuaris com el periodista d’El País Cristian Segura, que es troba actualment a la capital ucraïnesa, afirmaven també haver-lo vist i adjuntaven altres fotografies del camió en qüestió ajudant amb les tasques de rescat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa