Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desarticulada a Barcelona una organització criminal que traficava amb droga

Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han desarticulat una organització criminal dedicada al processament i tràfic de drogues sintètiques. Així ho han comunicat aquest dissabte els diferents cossos policials, a través de notes de premsa i missatges a les xarxes socials, encara que l’acció data de mitjans de febrer. Amb aquest operatiu s’han detingut 10 persones i s’han requisat nombroses varietats de diferents drogues. Se’ls acusa de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals. De la desena d’arrestats, sis han ingressat a presó després del seu passi a disposició judicial, indica la policia catalana.

Aquest grup s’havia instal·lat al districte de l’Eixample. Allà llogava diversos pisos turístics, a partir dels anuncis que trobava als portals immobiliaris a Internet, que servien de “laboratoris mòbils”, com els ha qualificat la policia espanyola. Des d’aquests punts preparaven la droga i la distribuïen, mitjançant paqueteria postal.

La Guàrdia Civil enumera que amb l’operatiu policial conjunt es van aconseguir requisar quatre litres d’èxtasi líquid, un litre i mig de popper, 910 grams de substància tallant, 520 grams de metamfetamina, 440 grams de pastilles MDMA, 190 grams d’èxtasi en pols, 80 grams de ketamina, 193 grams d’haixix, set grams d’heroïna, tres grams de marihuana, 14 grams de cocaïna rosa, 563 pastilles de sildenafil, 40 pastilles de diazepam, 100 pastilles de rigotril, 12 dosis de LCS i 6.265 euros en efectiu.

La investigació es va iniciar després que la policia detectés diversos aquests enviats a través de correu postal de Barcelona a Las Palmas de Gran Canaria on hi havia 200 grams de cocaïna amagats al seu interior. Aleshores es va detenir tres persones a Las Palmas, per suposadament cometre un delicte de tràfic de drogues, en haver rebut el material a casa seva.

En aquest operatiu han participat les Unitats Orgàniques de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Barcelona i Las Palmas, la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona i de la Unitat d’Investigació de l’Eixample dels Mossos d’Esquadra, així com la Unitat Operativa de Vigilància Duanera (DAVA) de l’Agència Tributària a Las Palmas i Barcelona.

Nou comentari

Comparteix