Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Or, encens, mirra i 700 grams d’heroïna: el botí d’un menor la nit de Reis
  • CA

La nit de Reis va deixar milers i milers de regals als nens i nenes de Barcelona. Especialment als que s’havien portat bé durant tot l’any. Un d’ells, però, no va ser entregat. La Guàrdia Urbana el va interceptar. No era ni or, ni encens ni mirra. Cap dels regals del nen Jesús mai han sigut un problema. Sí que ho van ser els 742,44 grams d’heroïna que amagava un menor a l’interior d’un cotxe durant la cavalcada de Reis al districte de Ciutat Vella. Aquest jove s’amagava de la policia, explica la Urbana. De totes maneres, el van poder identificar i el van detenir.

El menor tenia, a més de gairebé un quilo de droga, 485 euros en una motxilla. A hores d’ara es desconeixen més detalls d’aquest fet. Tanmateix, podria ser constitutiu d’un delicte contra la salut pública, ja que està completament prohibit al Codi Penal el “cultiu, elaboració o tràfic […] el consum il·legal de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques”. Les penes de presó poden ser de tres a sis anys. A més, juntament amb la privació de llibertat va lligada una multa econòmica. De totes maneres, en tractar-se d’un menor d’edat, haurà de ser un jutge qui determini quina sanció se li aplica, més enllà dels delictes que hagi comès.

A través de les xarxes socials la policia de Barcelona s’ha fet ressò del cas. “Durant la Cavalcada de Reis, agents de la Guàrdia Urbana del districte de Ciutat Vella van observar a l’interior d’un cotxe una persona que s’amagava en veure’ls“, han explicat a Twitter. “En realitzar les comprovacions pertinents, van procedir a la detenció d’un menor que duia 742,44 g d’heroïna i 485 euros fraccionats en una motxilla”, han afegit.

Es desconeixen els motius que haurien motivat a aquest jove a cometre aquest delicte. Tampoc se sap què feia en aquest cotxe. El que està clar és que no va passar la nit de Reis a casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa