Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Destapen un nou policia espanyol infiltrat en moviments socials barcelonins

Un altre agent de la policia espanyola s’hauria infiltrat en diferents moviments socials de Barcelona per espiar-los des de dins. Segons informa La Directa, aquest membre del Cos Nacional de Policia (CNP) s’hauria introduït en diverses entitats del barri de Sant Andreu de la capital catalana, on hauria mantingut relacions sexuals i sentimentals amb algunes joves activistes.

Es dona la circumstància que el presumpte policia ara destapat era un jove mallorquí que es feia dir Daniel Hernàndez Pons, uns cognoms gairebé idèntics als de l’altre agent del cos policial espanyol infiltrat en moviments de l’esquerra independentista barcelonina i que ja va ser descobert el juny del 2022. Aquest segon possible infiltrat va ingressar a l’acadèmia de policia d’Àvila el setembre del 2017 i es va convertir en funcionari policial el juny del 2019.

L’agent es va instal·lar el mes de maig del 2020, just després del confinament per la pandèmia, en un pis prop de la Meridiana i al juny ja va assistir per primer cop al gimnàs del centre social okupat La Cinètika de Sant Andreu. Segons recull el mateix mitjà, el policia va començar des d’aleshores una adaptació a l’estètica anarquista amb la incorporació a la seva estètica d’arracades, tatuatges i pentinat, a més de samarretes antifeixistes i contra la policia.

Consolidació amb dues parelles i rebaixa d’intensitat

El policia va assistir i participar en concerts, festes, assemblees i altres activitats d’entitats socials del barri i d’altres zones de la capital catalana i, al desembre, ja havia consolidat la seva infiltració iniciant una primera relació de parella amb una activista. De fet, hauria arribat a intimar amb vuit dones d’aquest entorn, amb dues de les quals va tenir relació de parella.

El febrer del 2021 va participar activament en les manifestacions contra l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasel i a l’abril va formar part de la resistència activa contra un desnonament al barri. Va rebre una sanció de 600 euros per la ‘llei mordassa’, multa que no va recórrer i que va assegurar als seus companys activistes que no havia pagat. Després que es destapés el passat mes de juny la infiltració de l’altre policia en entitats independentistes, l’home va començar a rebaixar la seva implicació i va començar a absentar-se de la ciutat per feina o viatges.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 30, 2023 | 12:27
    Ricard gener 30, 2023 | 12:27
    Un policia castellanista s'infiltra prospectivament en associacions legals catalanes. S'infiltra per què són associacions barcelonines o catalanes? Notícia barcelonina o catalana? Un policia s'enrotlla amb vuit dones per feina o per plaer? Tenim mata-haris o funcionaris públics. La mera prospectiva justifica una infiltració. Tot plegat és un despreci monumental a les llibertats dels catalans... desgranat com a notícia local. I fiscalia i jutjats a la lluna. En fi.
  2. Icona del comentari de: Pol a gener 30, 2023 | 17:14
    Pol gener 30, 2023 | 17:14
    Una notícia de "Barcelona" ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa