Els Mossos d’Esquadra han aconseguit finalment localitzar sana i estàlvia una nena de 14 anys que feia una setmana que estava desapareguda. L’Alba havia estat vista per última vegada el passat 25 d’agost al districte barceloní d’Horta-Guinardó i des d’aleshores el seu parador havia estat una incògnita.

Segons la informació facilitada per la policia catalana, la menor fins ara desapareguda fa aproximadament 1,62 metres d’alçada, és morena i porta el cabell llarg. En el perfil compartit pels agents també s’indicava que la nena necessitava medicació i podria estar tant a la capital catalana com al municipi veí de Badalona, on finalment ha estat localitzada per les autoritats.

A través d’una publicació a les xarxes socials, els Mossos d’Esquadra demanaven aquest dijous la col·laboració ciutadana per provar de localitzar la menor, ja que feia una setmana que estava en parador desconegut.

Qualsevol ciutadà que tingui informació sobre el possible parador d’una persona desapareguda o sobre els passos que va seguir des de la seva desaparició pot trucar al telèfon d’emergències 112 per posar la informació en coneixement de les autoritats que investiguen el cas.

La majoria de desaparicions es resolen favorablement

El 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. Ara bé, no és el mateix protocol si desapareix un adult que si és un menor. Si en el cas d’un adult les primeres 24h són relatives, en el cas d’un menut són clau, segons indiquen els Mossos d’Esquadra. Un cop es presenta una denúncia, un equip especialitzat de la policia catalana s’encarrega de recolir la informació i valoren i analitzen de forma individual cada cas concret, de manera que l’operativa del cos policial s’adapta a les característiques de cadascuna de les desaparicions que han de tractar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa