Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos mossos salven la vida a un home a l’Eixample
  • CA

El que podia haver acabat en tragèdia, ha estat una història amb final feliç. El Guillem i el David, dos agents dels Mossos d’Esquadra, han salvat la vida a un home que es trobava en parada cardiorespiratòria al barri de l’Eixample. Van rebre el crit d’auxili d’uns joves i van practicar ràpidament les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins que van arribar els serveis d’emergències mèdiques del SEM.

L’home que va patir l’aturada és un treballador d’un supermercat de la zona i va passar el passat 27 de març. La col·laboració ciutadana és clau en situacions d’emergència, i per això també els Mossos recomanen als pares no inculcar la por a la policia en els menors, ja que en cas de necessitar ajuda podrien rebutjar demanar-la.

No és la primera vegada que cossos d’agents policials salven vides més enllà dels accidents de trànsit. A Barcelona, aquest gener van salvar la vida d’una nena d’un any que s’havia empassat un tap d’una ampolla d’aigua a Sant Martí. Els agents li van practicar la maniobra de Heimlich amb rapidesa i van aconseguir que expulsés el tap. Un nen els va aturar i va demanar-los ajuda perquè la seva germana s’estava ofegant a casa. Els agents van pujar al pis de la família i van comprovar que la criatura tenia les vies respiratòries completament obstruïdes pel tap d’ampolla.

A finals del 2020, els mossos també van salvar la vida d’un nadó a Barcelona. Dos agents de la unitat de seguretat ciutadana de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi –un d’ells de pràctiques– patrullaven pel voltant dels jutjats quan es van trobar un nadó amb la pell morada, aparentment sense respirar i que no reaccionava a les interaccions dels pares. Immediatament, van començar els primers auxilis i el van poder salvar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa