Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mossos i Guàrdia Urbana desmantellen un pis de la droga a Ciutat Vella

Barcelona des d’aquest dimecres té un punt de venda de droga menys. Els Mossos d’Esquadra, en un operatiu policial conjunt amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, han desarticulat un immoble dedicat a aquesta pràctica delictiva al carrer de Sant Pere Mitjà, 89, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra a través de les xarxes socials, un cop el jutge ha donat el vistiplau per tal que la policia entri a l’interior del pis, han aconseguit detenir dues persones. A hores d’ara es desconeix el gènere i edat de la gent detinguda. Tampoc se sap si tenien antecedents penals anteriors. A més, a l’interior de l’immoble s’han requisat substàncies estupefaents, diners en efectiu i estris per al pesatge de la droga, ha explicat la policia.

L’operatiu policial s’ha desplegat aquest dimecres, després de mesos d’investigacions, ha dit la policia catalana al TOT Barcelona. Tot va començar amb un seguit de queixes veïnals, que denunciaven molèsties a la finca. Un cop va sorgir aquesta primer alerta, tant Mossos d’Esquadra com Guàrdia Urbana van iniciar els contactes amb el veïnat de la zona i amb les associacions de veïns del barri, amb l’objectiu d’obtenir indicis que motivessin demanar al jutge autorització per entrar al pis. Quan es van reunir suficients proves, el jutge finalment va accedir a la petició de la policia i aquesta ha executat l’operació, amb èxit.

Els Mossos d'Esquadra detenen dues persones que tenien un pis dedicat a la venda de droga a Ciutat Vella / Mossos d'Esquadra
Els Mossos d’Esquadra detenen dues persones que tenien un pis dedicat a la venda de droga a Ciutat Vella / Mossos d’Esquadra

Els narcopisos, un fenomen residual

La crisi de la Covid-19 ha suposat un autèntic cop per al narcotràfic i, en concret, per als narcopisos. A més, la pandèmia mundial va provocar el tancament de fronteres i, per tant, l’arribada de turistes a la capital catalana. De fet, les persones estrangeres que passen uns dies a Barcelona suposen una de les principals fonts d’ingressos per als narcotraficants, sostenen des de les entitats veïnals de barris com el Raval. Del centenar de pisos dedicats a la venda i consum de droga a Ciutat Vella, al març d’aquest any només en quedaven tres, segons dades dels Mossos d’Esquadra.

Els narcopisos “estan molt a la baixa, han canviat les dinàmiques, els narcotraficants són molt curosos”, ha explicat Ángel Cordero, portaveu de l’entitat Acció Raval, a aquest diari. “No tindrem ni una desena [de narcopisos]”, ha calculat. A més, han ampliat la cartera de serveis, per dir-ho d’alguna forma, que ofereixen als clients; ara també estan dedicats a la compravenda de material robat, ha dit Cordero, que ha alertat que la zona està molt “abonada” i pot haver-hi un repunt. “Continuen havent-hi desnonaments i hi ha un parc de pisos buits molt gran”, ha denunciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa