Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos detenen 14 persones per furts que acumulaven 154 antecedents
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut 14 persones per cometre furts de forma reiterada en una setmana. De fet, els arrestats acumulaven un total de 154 antecedents policials, segons ha informat el cos. Les operacions policials es van dur a terme al llarg de la setmana passada i es van detectar conductes delictives a l’interior d’autobusos. A més, es va denunciar 14 persones més, set d’elles per furt lleu i set més per apropiació indeguda lleu, amb 163 antecedents. Així mateix, es van realitzar 139 identificacions de delinqüents habituals a la capital catalana, que entre tots sumaven prop de 1.200 antecedents policials.

Per primer cop, els Mossos d’Esquadra han unificat serveis centrals i territorials per fer equips conjunts de treball entre els efectius de l’Àrea de Transport Metropolità (ASTMET), especialitzats en el patrullatge preventiu al transport urbà de Barcelona, i el Grup Regional de Delinqüència Urbana i els Grups de Delinqüència Urbana (Fures) dels diferents districtes de Barcelona. “En l’operatiu també hi han participat agents del Grup Regional de Motos (Guilles)”, han concretat.

“Es tracta d’abordar de forma globalitzada la tasca preventiva de l’activitat multidelinqüencial a la ciutat i guanyar efectivitat en la tasca policial, ja que se sumen recursos i coneixement dels especialistes en multireincidència al carrer i els especialistes que patrullen al transport públic”, ha explicat la policia. “En els seus tres primers dies de funcionament, entre el 8 i el 10 de febrer, es van desplegar en horari de matí i tarda efectius de paisà a la via pública i a metro i autobús urbà en un dispositiu coordinat per tal d’impactar directament sobre la delinqüència”, han detallat.

El dispositiu s’anirà repetint en funció de les necessitats, ha informat la policia, que ha detallat que “s’adequarà a la realitat delinqüencial de cada zona d’acord amb els mapes de calor que setmanalment es generen en el marc del Pla Tremall per tal de canalitzar els recursos policials als llocs on es detecta més presència de carteristes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa