Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor l’Unkas, el gos dels Mossos que va prestar servei el 17-A a la Rambla
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van acomiadar-se aquest dijous de l’Unkas, el membre de la Unitat Canina de la policia catalana que va prestar servei durant l’atemptat a la Rambla del 17 d’agost del 2017. Aquest gos feia cinc anys que estava jubilat i durant la seva trajectòria s’havia especialitzat principalment en la recerca d’explosius.

En una publicació a través de les xarxes socials, el cos policial ha anunciat la mort del gos i ha recordat en breus paraules la seva trajectòria com un els membres de la Unitat Canina dels Mossos d’Esquadra. “L’Unkas, gos de la Unitat Canina que es va jubilar fa cinc anys, ens ha deixat. Estava especialitzat en la recerca d’explosius i, entre altres serveis, va participar en l’atemptat de Barcelona. Descansa en pau”, es pot llegir en el missatge compartit per la policia catalana.

Aquest petit homenatge dels Mossos a l’Unkas va acompanyat de quatre fotografies del gos en diversos escenaris com per exemple les grades del Camp Nou.

Jubilat després de 17 anys de servei

Per altra banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona informava el passat mes d’abril a través d’una publicació també a les xarxes socials de la jubilació del cavall Novato després de gairebé 17 anys de servei al cos policial barceloní. Aquest cavall era un dels membres de la unitat de la policia muntada de la Urbana i actualment viu en una finca rural ubicada al municipi de la Roca del Vallès amb altres animals jubilats que també han servit a diferents cossos policials.

“La vida ens ha permès cavalcar junts i ara, com en un western, vas cap a la posta de sol. Molta sort, gaudeix del merescut descans i gràcies pel teu servei”, es podia llegir en el missatge de comiat publicat per la Guàrdia Urbana, que anava acompanyat d’un vídeo on es podia veure els dos genets que va tenir el cavall Novato explicant les seves experiències plegats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa