Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un pis del Raval, punt de compra-venda de mòbils robats
  • CA

Robaven mòbils d’alta gamma i els revenien en un pis del Raval. Així funcionava un domicili del barri, que els els Mossos d’Esquadra han desactivat. La policia catalana va tenir coneixement d’aquest punt de compra-venda quan tres joves els van requerir quan es trobaven a la mateixa adreça que els marcava el localitzador dels seus telèfons mòbils, que els havien robat.

Els mossos van detenir diumenge passat un jove de 20 anys com a presumpte autor d’un delicte de furt i un altre de 38 anys i un menor per delictes de recaptació, segons ha explicat en un comunicat. Els fets es van produir el mateix diumenge, cap a les 19.30 hores, quan la policia va rebre l’avís dels joves víctimes del robatori. Quan la policia va anar a ajudar-los, tots tres es trobaven en el mateix edifici del Raval, on després d’un escorcoll van aparèixer 120 telèfons mòbils de gamma alta.

Tot plegat es va destapar quan un home arribava al mateix portal que les víctimes. Aleshores va rebre una trucada va entrar a l’edifici. El van identificar i escorcollar i li van trobar cinc mòbils d’alta gamma, tres embolicats en paper d’alumini a l’interior dels calçotets. L’home va dir que els havia sostret la nit anterior i que s’adreçava a un pis on acostumava a vendre’ls. Va ser aleshores quan eks agents van accedir al pis amb el permís de la propietària i van identificar diverses persones a l’interior. I un d’ells va amagar ràpidament sota un sofà més de 3.800 euros en efectiu.

La policia ha retornat una desena dels terminals i continua fent gestions per tornar la resta als seus legítims propietaris. Els dos detinguts per un delicte de receptació van passar a disposició judicial el 2 de febrer i el jutge va decretar la seva posada en llibertat. El tercer detingut investigat per un delicte de furt va quedar en llibertat a dependències policials per declarar posteriorment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa