Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mig centenar de detinguts per robar durant el saló de l’audiovisual ISE

La policia ha detingut mig centenar de persones relacionades amb furts i robatoris amb violència que s’haurien comès, la majoria, durant el saló de l’audiovisual de Barcelona (Integrated Systems Europeu – ISE) d’aquest any. Segons un comunicat dels Mossos d’Esquadra a les xarxes socials, molts dels furts s’haurien comès a les zones d’oci properes al saló. El Grup Regional de Delinqüència Urbana de Barcelona ha estat l’encarregat de dur a terme la investigació i de determinar que els detinguts acumulaven prop de 700 antecedents entre tots.

Què fa aquesta unitat dels Mossos?

La policia catalana ha aprofitat per explicar quina és la tasca d’aquesta unitat dels Mossos. Ha dit, per exemple, que diferents policies, uniformats i de paisà, van realitzar l’any passat 37 dispositius específics, la majoria al metro i tren, i en grans esdeveniments esportius i culturals, com l’ISE. L’objectiu? Evitar furts i robatoris. En total, la unitat especial ha detingut unes 600 persones vinculades en diferents furts a Barcelona durant el 2022.

Altres publicacions dels Mossos a les xarxes

Els Mossos d’Esquadra utilitzen les xarxes per fer pedagogia i explicar què fan. Però més enllà de relatar la seva feina, també alerten de diferents estafes que arriben habitualment a les seves oficines. L’última, aquest diumenge mateix.

Segons han detallat els Mossos, han detectat una estafa es produeix a través d’una una trucada perduda, de manera que l’usuari torna la trucada per saber qui era. “Però si ho fas s’activa un sistema de tarifació addicional estranger i el cost de la trucada va a la butxaca de l’estafador”, alerten els Mossos, que remarquen que és molt important no tornar la trucada perduda si no reconeixem l’usuari.

Anteriorment els Mossos havien explicat què és l’estafa de l’advocat i també havien ofert consells per evitar robatoris quan, per exemple, hi ha grans esdeveniments o multituds.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa