Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El mètode indetectable d’un càrtel mexicà per entrar droga per Barcelona
  • CA

Un operatiu conjunt de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, l’Agència Tributària i Europol ha permès desarticular un grup internacional amb vincles amb el càrtel mexicà Beltrán Leyva que introduïa droga a Europa a través del Port de Barcelona amb un mètode indetectable per a les autoritats portuàries. Els investigadors han necessitat tres anys de feina per desmantellar la banda, que estava especialitzada en el tràfic de cocaïna i metamfetamina i era dirigida des de l’estat espanyol per un home amb la doble nacionalitat.

Fonts policials consideren que amb aquest operatiu s’ha tallat la principal ruta d’entrada d’aquestes dues drogues a Europa. El grup utilitzava habitacles ocults en blocs de formigó per introduir la droga sense ser detectada, ja que la fermesa i el material del producte el feien immune als sistemes d’escanejat de les autoritats policials i tributàries. En total, s’han comissat 2,5 tones de metamfetamina i 1,4 tones de cocaïna, a més de 17.000 litres de productes químics per produir estupefaents.

Els blocs de formigó on amagaven la droga / Policia Nacional

Investigació llarga

L’operatiu, que s’ha dut a terme de manera simultània a Barcelona, Tarragona, Talavera de la Reina i València i també als Països Baixos i a Turquia, ha acabat amb 16 persones detingudes. La investigació va començar el 2017 després que diverses policies europees comencessin a rebre pistes sobre una empresa mexicana sospitosa de ser una tapadora del càrtel mexicà Beltrán Leyva, que feia servir els blocs de formigó prefabricats per amagar la seva droga, que després enviaven a Europa a través de Barcelona.

Segons la investigació policial, els narcotraficants fa temps que volen consolidar les rutes tradicionals de la cocaïna per inundar el mercat europeu amb metamfetamina que ells mateixos elaboren en zones selvàtiques de Mèxic. El 2019 la policia holandesa va descobrir un magatzem a Rotterdam on s’amagaven les 2,5 tones de metamfetamina i poc després es va trobar una nau a Utrecht amb els productes químics.

Arran de la investigació, la policia va tenir coneixement que l’empresa sospitosa havia tramès dos contenidors al Port de Barcelona, que van ser identificats i inspeccionats. Els agents van seguir de manera discreta la mercaderia fins a la una nau de Sant Boi, on van poder perforar els blocs per comprovar que era on amagaven la droga. El carregament transportava 834 quilos de cocaïna. En una segona fase es va detectar un altre enviament amb 536 quilos més de droga.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: . a desembre 14, 2021 | 15:46
    . desembre 14, 2021 | 15:46
    Indetectable, fins que es detecta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa