Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Macrooperatiu policial per detenir membres d’una facció violenta d’aficionats del Barça

Els Mossos d’Esquadra tenen en marxa un macrooperatiu amb entrades i escorcolls a domicilis i locals de la ciutat de Barcelona i altres poblacions de l’àrea metropolitana contra una organització criminal vinculada a grups violents en l’àmbit de l’esport. Ho ha avançat ‘El Nacional’, que apunta que l’actuació podria estar relacionada amb el grup dels Casuals del Futbol Club Barcelona, vinculats als Boixos Nois. El dispositiu ha arrencat a les 06.20 del matí i es preveuen diverses detencions per delictes d’homicidi, desordres públics, segrest, tinença d’armes, contra la salut pública, extorsió, pertinença a organització criminal i altres delictes connexos. Tal com ha pogut saber el TOT Barcelona, a les 9.30 h del matí ja s’han practicat 17 detencions i està en marxa l’entrada a 14 domicilis.

Un grup criminal que es vol desmantellar

L’objectiu de la policia catalana és desmuntar aquesta organització criminal i violenta dels Casuals del FC Barcelona. Segons han explicat fonts policials la investigació es troba en secret d’actuacions. Es tracta d’un operatiu conjunt de la Unitat Central d’Extremismes Violents de la Comissaria General d’Informació i la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

En la majoria de clubs d’elit hi ha seguidors radicals, i els jutges prenen mesures a banda de les policials. Va passar l’agost de 2022 al Barça, quan un jutge va prohibir a un grup d’aficionats radicals que poguessin acostar-se a les instal·lacions del club blaugrana. Quedaven així completament vetats del Camp Nou durant una temporada i estaven obligats a mantenir-se al marge de les concentracions prèvies als partits. La raó és que van estar implicats en un violent enfrontament amb l’afició de l’Eintracht Frankfurt l’abril del 2022. I és que aquell dia es van produir diversos aldarulls als voltants del Camp Nou que van acabar amb diversos seguidors del club alemany agredits amb estris contundents i armes prohibides, un dels quals va patir lesions greus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa