Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Robaven rellotges de luxe a Sarrià-Sant Gervasi
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut en les darreres hores dues persones acusades de presumptes robatoris de rellotges de luxe a Barcelona. En el primer cas, la policia catalana afirma que una dona va sostreure violentament l’aparell, amb un valor de 10.000 euros, a una altra de 86 anys.

El fet va tenir lloc al districte de Sarrià – Sant Gervasi. També segons els Mossos, la detinguda va demanar almoina a la víctima i va aprofitar aquest moment per estrebar-li el rellotge. El segon cas va tenir lloc a l’Eixample. Els Mossos van detenir un jove que, segons expliquen, acabava de robar un rellotge de més de 12.000 euros a un home que esperava un taxi. En tots dos casos els aparells han estat retornats als propietaris.

Els lladres de rellotges són els més temuts ara mateix als carrers de Barcelona: robar rellotges de luxe és un negoci molt més lucratiu del que ha sigut mai el robatori de mòbils –i incalculablement més que el de carteres– i els grups que s’hi dediquen estan disposats al que calgui. Els més hàbils intenten treballar amb la tècnica del furt i distreure la víctima per endur-se el seu rellotge sense que ho noti, però no sempre surt bé l’operació. I d’altres simplement no en saben prou. Per tant, si han de clavar cops, retorçar braços –han arribat a trencar el braç a una víctima– o amenaçar-te amb un ganivet o una arma de foc ho faran.

Certament, amb el moment més dur de la pandèmia van reduir-se els furts al carrer, sobretot comparat amb el 2019, un any en què es van duplicar els robatoris de rellotges, arrbant fins als 1.277.

Els Mossos d’Esquadra, que ja fa temps que tenen el grup especialista en lladres multireincidents dedicat a investigar i fer un seguiment exhaustiu d’aquests robatoris, tenen constància que la majoria dels rellotges de luxe robats a Barcelona surten del país immediatament i es venen a Turquia, Algèria, el Marroc o l’Aràbia Saudita

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa