Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen 229 lladres de rellotges de luxe a Barcelona des del maig

Els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 229 persones des del passat mes de maig pel robatori de rellotges de luxe a Barcelona. Aquest és el balanç que ha registrat des de la seva posada en marxa el grup Titani, la unitat de la policia catalana especialitzada en la lluita contra aquesta tipologia de delictes.

Segons la informació facilitada pel cos policial en un comunicat, durant aquest període, entre el maig i l’octubre del 2022, el robatori de rellotges de luxe han representat un 7,5% del total de robatoris violents que han tingut lloc al carrer a Barcelona. Des de la creació del grup Titani, aquesta unitat dels Mossos ha resolt 114 casos i detingut 78 persones, i ha assumit la instrucció de 34 detencions in fraganti per dotacions policials al carrer.

En aquest sentit, la darrera investigació liderada per aquest grup ha permès desmantellar una organització criminal amb la detenció de cinc persones i dues més d’identificades, amb ordres de recerca i detenció. En una primera fase es va detenir tres homes, de 35, 38 i 42 anys, com a presumptes autors de quatre robatoris amb violència, dos delictes de lesions lleus i un de pertinença a grup criminal, i la intervenció de diners, rellotges i mig quilo d’haixix que es van localitzar en dues entrades i escorcolls en dos immobles.

Ordre d’allunyament pionera

A més, per primera vegada en aquest àmbit un jutge ha dictat una ordre d’allunyament per a dos detinguts, als quals es prohibeix l’apropament a un hotel del Port Olímpic i al Casino de Barcelona. Els arrestats aprofitaven la presència de turistes per actuar. La manera d’operar consistia en què un dels autors arribava amb un vehicle a la zona i, juntament amb altres, feien tasques de vigilància i detenció d’una possible víctima. Un cop localitzada, un membre més feia una pregunta o demanava una cigarreta a la víctima i l’altre l’assaltava violentament, i després fugien amb el vehicle.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sisco a octubre 23, 2022 | 12:39
    Sisco octubre 23, 2022 | 12:39
    Tots aquests fora del pais de forma inmediata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa